Ειδήσεις

Συζήτησαν την παραχώρηση εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Αγ. Νικολάου

Το ζήτημα της παραχώρησης των εγκαταστάσεων, όπου στεγάζεται το ΤΕΙ Αγίου Νικολάου, τα προβλήματα λειτουργίας και στελέχωσης των τμημάτων, τόσο σε περιφερειακό επίπεδο όσο και κεντρικά, εξετάστηκαν λεπτομερειακά κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Ηράκλειο, παρουσία του προέδρου ΤΕΙ Κρήτης κ. Βαγγέλη Καπετανάκη, των αναπληρωτών προέδρων κ.κ. Γ. Κουμπανάκη και Κώστα Σαββάκη, του δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού καθώς και του αντιδημάρχου-αρμόδιου για θέματα Παιδείας κ. Κωστή Κοκκίνη.

«Αναλάβαμε την υποχρέωση να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης του χώρου όπου στεγάζεται το ΤΕΙ Αγίου Νικολάου, ενώ μας εδόθη η διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης των τμημάτων που σήμερα λειτουργούν», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός.

Ο  κ. Αντώνης Ζερβός.

«Υπάρχουν», σημείωσε, «προβλήματα λειτουργίας κυρίως λόγω της μη επαρκούς στελέχωσης με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, σε ελλαδικό επίπεδο και όχι μόνο τοπικά, γεγονός που δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων του Ιδρύματος. Επιπλέον αναλάβαμε την υποχρέωση», τόνισε, «να συμβάλουμε στην ολοκλήρωση της παραχώρησης - έστω και καθυστερημένα - του χώρου όπου στεγάζεται σήμερα το ΤΕΙ Αγίου Νικολάου, ώστε να μην υπάρχουν στο εξής τυπικά ζητήματα με τη λειτουργία του σε χώρο που ήδη έχει παραχωρηθεί κατά χρήση».

«Χρόνια τώρα», επισήμανε ο κ. Ζερβός, «το συγκεκριμένο θέμα "σέρνεται" με την τελευταία απόφαση που ελήφθη από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, και προέβλεπε την παραχώρηση των κοινόχρηστων χώρων σε πολιτιστικά σωματεία… Γίνεται αντιληπτό ότι τέτοιοι όροι δεν μπορούν να υπάρχουν σε παραχωρητήρια!».

Σχόλια