Ειδήσεις

Μαθητές από τη Σουηδία στη Χερσόνησο

Με μια όμορφη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015 και ώρα 20:00, στο γραφικό λόφο της Αγίας Παρασκευής, στο Λιμάνι Χερσονήσου, οι μικροί μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου της Upsalla από τη Σουηδία θα τιμήσουν για 20ή φορά το Δήμο Χερσονήσου.

Το σχολείο της Upsalla επιλέγει ανελλιπώς, κάθε καλοκαίρι, για είκοσι χρόνια το Δήμο Χερσονήσου και με μεγάλη χαρά προσφέρει τη μικρή συναυλία δωρεάν προς το κοινό ως εκδήλωση αγάπης και σεβασμού του τόπου που για τόσα χρόνια επισκέπτονται.

Στην οργάνωση της φιλοξενίας του σχολείου κατά τις ημέρες διαμονής τους στο Δήμο Χερσονήσου, είναι αξιοσημείωτο ότι ακόμα και επιχειρήσεις και οργανισμοί του τόπου συνδράμουν ενδυναμώνοντας τη σχέση που τόσα χρόνια χτίζεται.

Ο θεσμός του "Εθελοντή Οργανισμού-Επιχείρησης"

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμος Χερσονήσου θα τιμήσει τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που συνεργάστηκαν και φέτος για την οργάνωση δράσεων φιλοξενίας του σχολείου, εγκαινιάζοντας επίσημα το θεσμό του "Εθελοντή Οργανισμού-Επιχείρησης".

Ο θεσμός του "Εθελοντή Οργανισμού-Επιχείρησης" προβλέπεται στη Χάρτα Εθελοντισμού του Δήμου Χερσονήσου που έχει από το 2012 διακριθεί ως «καλή εφαρμόσιμη πρακτική» για τους Δήμους όλης της χώρας.

Τη διάκριση αυτή έλαβε για τη σύλληψη της ιδέας και την οργάνωση του Οδηγού για τον εθελοντή πολίτη, τον οργανισμό και την επιχείρηση στο Δήμο Χερσονήσου, από την Ένωση Γενικών Γραμματέων Δήμων Ελλάδας και ήδη δεκάδες Δήμοι στην Ελλάδα έχουν υιοθετήσει αυτή την πρακτική.

Σχόλια