Ειδήσεις

Εκλογικό ντέρμπι: Στο 2% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.

Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας, ενώ συνολικά πάνω από το όριο του 3% βρίσκονται εννέα κόμματα.

Σύμφωνα με τη μέτρηση της εταιρείας Interview, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου πάμε για ένα μεγάλο ντέρμπι στην κάλπη, καθώς η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία είναι μόλις στο 2%.

Βάσει των στοιχείων της δημοσκόπησης που έγινε για τη Βεργίνα Τηλεόραση, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τις δυνάμεις του, η Νέα Δημοκρατία πλησιάζει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ (22-24%), στη Βουλή μπαίνει το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με ποσοστό 4,5%, ενώ υψηλά ποσοστά συγκεντρώνει και το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 24%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 22%. Τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή με 6%, ενώ ακολουθούν Ποτάμι (5,5%), ΚΚΕ (4,5%), ΠΑΣΟΚ (4,5%), Λαϊκή Ενότητα (4,5%), Ένωση Κεντρώων (4%) και οι ΑΝ.ΕΛ. (3,5%).

Αναποφάσιστο δηλώνει το 15% ενώ 5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψηφίσει «άλλο κόμμα».

Σημαντικό στοιχείο είναι και έλλειψη συσπείρωσης στο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται μόλις στο 50%, ενώ αντίθετα στη Νέα Δημοκρατία η συσπείρωση παρουσιάζεται στο 70% με ανοδικές τάσεις.

Παράλληλα από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι τόσο οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας όσο και αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν μονόδρομο το ευρώ σε συντριπτικό ποσοστό, ενώ οι περισσότεροι ερωτηθέντες θεωρούν λάθος την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές.

Σχόλια