default-image

Κρήτη: Συννεφιασμένος με ενισχυμένους ανέμους ο καιρός

Χανιά
Κρήτη: Συννεφιασμένος με ενισχυμένους ανέμους ο καιρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βροχές δεν προβλέπονται, τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες, στην Κρήτη, παρά το συννεφιασμένο ουρανό. Αντιθέτως ο καιρός μέχρι και την Παρασκευή προβλέπεται καλός, με ενισχυμένους ανέμους, ωστόσο....

Όπως εξήγησε, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, η όλη κατάσταση του καιρού διαμορφώνεται από το βόρειο ρεύμα που από προχθές έχει ξεκινήσει να ενισχύεται στο Αιγαίο και είναι ο "ετησίας". Δηλαδή, το γνωστό σε όλους μας μελτέμι.

Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά του, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται η ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη και ιδιαίτερα στο Αιγαίο, ενώ βραδινές μέχρι πρωινές ώρες θα εξασθενίσουν. Επιπλέον, διατηρούνται καλά επίπεδα θερμοκρασιών, κυρίως όσον αφορά τη μέγιστη τιμή στις βόρειες περιοχές του νησιού, ενώ λίγο υψηλότερες τιμές στη θερμοκρασία παρατηρούνται στα νότια.

Για σήμερα ο καιρός προβλέπεται καλός με κάποιες αραιές νεφώσεις ιδιαίτερα στις βόρειες περιοχές του νησιού, μιας και νότια ο καιρός είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την έντασή τους να φτάνει στα 5 με 6 Μποφόρ. Στα πελάγη οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν έως και 7 Μποφόρ, όπως επίσης και σε περιοχές της ενδοχώρας και στα νότια, που συχνά επηρεάζονται από το βόρειο ρεύμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 28 βαθμούς έως και τους 30 στις βόρειες περιοχές του νησιού, ενώ στα νότια της Κρήτης θα κινηθεί κατά δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερα. Οι ελάχιστες τιμές της θα είναι σε πολύ καλά επίπεδα και θα αγγίζουν περίπου τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη, παρόμοιες καιρικές συνθήκες, όπως προβλέπει ο κ. Λέκκας, θα επηρεάσουν ολόκληρη την Κρήτη.

Από την Πέμπτη περιμένουμε διατήρηση του καλού καιρού με λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και προς τα ορεινά. Οι εντάσεις των ανέμων στη δυτική Κρήτη θα φτάνουν από τα 4 έως τα 6 Μποφόρ, ενώ στην ανατολική Κρήτη θα είναι στα 4 με 5 Μποφόρ. Στα πελάγη συνεχίζει να διατηρείται η ένταση των ανέμων στα 6 και τοπικά στα 7 Μποφόρ. Επίσης, σε περιοχές της ενδοχώρας και νότια η ένταση των ανέμων θα φτάνει έως και τα 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, με τις πιο υψηλές τιμές της να παρατηρούνται στα νότια.

Παρόμοια καιρική κατάσταση θα έχουμε και την Παρασκευή. Στα δυτικά οι άνεμοι θα διατηρούνται πιο ενισχυμένοι σε σχέση με τις ανατολικές περιοχές του νησιού, ενώ στα νότια αναμένεται προοδευτική εξασθένιση των ανέμων από το πρωί της Παρασκευής, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει λίγο υψηλότερες τιμές.

Θάλασσα: Θα έχει κύμα...

Στο μεταξύ, ο κ. Λέκκας επισημαίνει ότι εξαιτίας του καιρού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αυτή η εβδομάδα, μιας και το βόρειο ρεύμα που επικρατεί στα πελάγη προκαλεί κυματισμό, ο οποίος φτάνει σε όλες τις παραλίες του νησιού μας, γεγονός που απαιτεί την προσοχή και των λουομένων, πέραν εκείνων που διαθέτουν σκάφη. Τέλος, η ενίσχυση των ανέμων χρειάζεται μεγάλη προσοχή για τυχόν πρόκληση πυρκαγιάς.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News