default-image

Πρώτοι σε διακοπές μετ' αποδοχών οι Γερμανοί!

Οικονομία
Πρώτοι σε διακοπές μετ' αποδοχών οι Γερμανοί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 30 ημέρες άδεια και 10 επίσημες αργίες τον χρόνο, οι Γερμανοί εργαζόμενοι είναι πρώτοι σε άδειες με αποδοχές συγκριτικά με τους άλλους Ευρωπαίους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το Ινστιτούτο IW τη Δευτέρα.

Έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Βαυαρικής Ένωσης Εργοδοτών από το Ινστιτούτο IW, κατέδειξε ότι το 16,2% του κόστους αμοιβών στη Γερμανία αφορά στις αργίες και τις άδειες, ενώ πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως τόνισε και ο ερευνητής του IW με βάση την Κολονία, Christoph Schroeder, η Γερμανία είναι μάλλον η χώρα με τις περισσότερες αργίες στον κόσμο, αν και οι Γάλλοι εργαζόμενοι απολαμβάνουν σχεδόν αντίστοιχες άδειες.

«Παρά τα νούμερα αυτά, η ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας εξακολουθεί να είναι αρκετά υψηλή», ανέφερε ο ειδικός, ωστόσο πρόσθεσε ότι «αυτές οι 40 ημέρες άδειας μετ' αποδοχών θα δημιουργήσουν πρόβλημα καθώς επιδεινώνεται η έλλειψη προσοντούχων εργαζομένων».

Μετά τη Γερμανία και τη Γαλλία, η Δανία έρχεται τρίτη στη λίστα με 39 ημέρες, η Ιταλία με 37 και οι Τσεχία, Αυστρία και Σουηδία με 36. Τελευταίο ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες είναι το Βέλγιο με 29 μέρες και 7,9% σε κόστη.

Η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και παρά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και την κρίση της ευρωζώνης, έχει καταφέρει να επιδείξει σταθερή αύξηση της ανάπτυξης από το 2010.

Πηγή: euro2day.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News