Ειδήσεις

Για τις 20 Σεπτεμβρίου πάνε οι εκλογές

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η 20ή Σεπτεμβρίου θα είναι η ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών, καθώς προχωράμε με... διαδικασίες-εξπρές, ενώ και ο Προκόπης Παυλόπουλος προσανατολίζεται στο να μη συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, φαίνεται να "κλειδώνει" για τις 20 Σεπτεμβρίου η ημερομηνία των εκλογών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προσανατολίζεται στο να μη συγκαλέσει την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, μετά την εξάντληση της διερευνητικής εντολής από τον πρόεδρο του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Κάτι τέτοιο δε θεωρείται απαραίτητο, με δεδομένη την άρνηση των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝ.ΕΛ. και του ΚΚΕ να προσέλθουν σε αυτή τη σύσκεψη. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παυλόπουλος θα κάνει κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους αρχηγούς ή και συναντήσεων εάν κάποιος το ζητήσει, προκειμένου να καταγράψει τις προθέσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι την Πέμπτη το βράδυ θα δοθεί η εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η ορκωμοσία θα γίνει την Παρασκευή ή το Σάββατο, με παράλληλη προκήρυξη των εκλογών για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Σχόλια