default-image

Κ. Μητσοτάκης:"Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την πρωτιά"

Κ. Μητσοτάκης:"Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την πρωτιά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, που «διεκδικεί την πρωτιά έστω και με μία ψήφο διαφορά λόγω του μπόνους των 50 εδρών», ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό, «ρίχνοντας τα δικά του βέλη» κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του κ.Τσίπρα.

«Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να συζητήσουμε για την προοπτική των μετεκλογικών συνεργασιών καθώς κανένα κόμμα δεν θα καταφέρει να κατακτήσει την αυτοδυναμία. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν με ποιο τρόπο το πρώτο κόμμα θα αποφασίζει να αξιοποιήσει το «μπόνους» των 50 εδρών και με ποιους σκοπεύει να συμμαχήσει. Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη απάντηση για μετεκλογικές συνεργασίες. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ. Σε περίπτωση όμως που οι ΑΝΕΛ δεν μπουν στη Βουλή, τι θα κάνει; Σε αυτό δεν έχει απαντήσει ακόμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την πρωτιά έστω και με μια ψήφο διαφορά λόγω του «μπόνους» των 50 εδρών. Οφείλει να δηλώσει την πρόθεσή της για τη συγκρότηση ενός μετώπου φιλελεύθερου πραγματισμού, το οποίο θα δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει το πρόγραμμα. Από τη στιγμή που θα επανέλθει η δημοσιονομική ισορροπία θα υιοθετήσει μια στοχευμένη πολιτική μείωσης φόρων που θα συνοδεύεται από επιθετικές πολιτικές μείωσης των δαπανών», τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

«Οι εκλογές αυτές δεν ήταν απαραίτητες, γίνονται για να λύσει ο κ. Τσίπρας τα δικά του εσωκομματικά προβλήματα. Ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις όταν αρχίσει να αποτυπώνεται στην κοινή γνώμη από τη μια η διάσπαση του κόμματός του και από την άλλη η βίαιη μνημονιακή στροφή που τον καθιστά πλήρως αναξιόπιστο στα μάτια των πολιτών που τον εμπιστεύτηκαν», υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως «οι εκλογές θα είναι ντέρμπι και η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να τις κερδίσει».

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει πολίτης που ψήφισε τον Ιανουάριο Νέα Δημοκρατία και θα πάει τώρα να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα πολλοί πολίτες που πίστεψαν το παραμύθι του κ. Τσίπρα και είναι σφόδρα απογοητευμένοι θα αναζητήσουν άλλη πολιτική στέγη. Σε αυτούς τους πολίτες θα πρέπει να απευθυνθεί η Νέα Δημοκρατία. Οι πολίτες θα συγκρίνουν πως ήταν η οικονομία τον Ιανουάριο και σε τι κατάσταση είναι σήμερα. 60 δις ευρώ στοίχισε ο πειραματισμός του κ. Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Τελειώνοντας ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε πως «η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει τη δική της αυτοκριτική και θα την ξανακάνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει δεσμευτεί ρητά, ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι θα υλοποιήσει με την απαραίτητη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα το σκέλος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων όχι γιατί μας επιβάλλονται από τους εταίρους μας αλλά επειδή είναι απαραίτητες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News