default-image

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αλβανίας με Τσίπρα και Παυλόπουλο

Ελλάδα
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αλβανίας με Τσίπρα και Παυλόπουλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος κατά την υποδοχή του κ. Αναστασίου εξέφρασε πως «οι Έλληνες νιώθουν περήφανοι για το έργο του».

«Εύχομαι ο Θεός να σας δυναμώνει, ώστε να φέρετε σε πέρας το έργο αυτό. Και μακάρι το δικό σας παράδειγμα να βρει μιμητές, όχι μόνο εντός Ελλάδος, αλλά γενικότερα στο χώρο της Ορθοδοξίας. Να είσθε καλά και να είναι ο Θεός μαζί σας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αναστάσιος ευχήθηκε στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας «σοφία διορατική για σωστές εκτιμήσεις και σωστές αποφάσεις και σωστές ενέργειες».

Τη δική του παρέμβαση στο μεταναστευτικό ζήτημα, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντηση με τον κ.Αναστάσιο. «Αν Μακαριώτατε έχει αυτή την εκρηκτική διάσταση σήμερα το Μεταναστευτικό, είναι γιατί δεν έχουμε φροντίσει όλα τα κράτη, όλοι οι Οργανισμοί, οι εστίες πολέμου -ιδίως στη Μέση Ανατολή- που το προκαλούν, να σβήσουν».

Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε την πρότασή του για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. «Όλη εκείνη η ιστορία με το Ιράκ και τη Συρία σχετίζεται άμεσα με ευθύνες των πλουσίων και δυνατών της Δύσεως. Και θα χρειασθεί να είμαστε πιο αυτοκριτικοί» αποκρίθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News