Ειδήσεις

Ο Ν. Μαριάς στο Ηράκλειο για τον εορτασμό του Αγίου Τίτου

Στο Ηράκλειο και στο Τυμπάκι βρέθηκε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς για τη γιορτή του Αγίου Τίτου, καθώς και κατέθεσε και στεφάνι στη μνήμη των σφαγιασθέντων Χριστιανών της 25ης Αυγούστου 1898.

Πιο αναλυτικά, ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», καθηγητής Νότης Μαριάς παρακολούθησε στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Τίτου, χθες τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου Τυμπακίου.. Ενώ σήμερα μαζί με πλήθος πιστών παρακολούθησε στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου τη Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Τίτου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση για τους σφαγιασθέντες Χριστιανούς στις 25/08/1898 και ακολούθως ο Νότης Μαριάς κατέθεσε στεφάνι στο ομώνυμο μνημείο.

«Παράλληλα με τον εορτασμό του Αγίου Τίτου προσήλθαμε προκειμένου να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη των Χριστιανών αδελφών μας που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους στις 25 Αυγούστου 1898 γιατί ήθελαν να είναι ελεύθεροι», δήλωσε ο κ.Μαριάς.

«Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, την 1η Δεκεμβρίου 1913, κι αφού προηγήθηκαν και άλλοι αγώνες των Κρητών, η Κρήτη ενώθηκε με την Ελλάδα. Σήμερα οι Χριστιανικοί πληθυσμοί υφίστανται μαζικές διώξεις και σφαγές από τους τζιχαντιστές στη Μέση Ανατολή και την Αφρική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής.

Ολοκληρώνοντας ο κ.Μαριάς δήλωσε πως «από εδώ, από το Ηράκλειο επισημαίνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας στην Ευρωβουλή  προκειμένου να προστατευθούν οι Χριστιανικοί πληθυσμοί και να μπει φραγμός στη δράση των τζιχαντιστών που στηρίζονται και από την Τουρκία».

Σχόλια