default-image

Φίλης:"Θα αλλάξουμε το πρόγραμμα στηρίζοντας το αυτοδύναμα"

Ελλάδα
Φίλης:"Θα αλλάξουμε το πρόγραμμα στηρίζοντας το αυτοδύναμα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση στις επερχόμενες εκλογές, επιτυγχάνοντας τo στόχο της αυτοδυναμίας, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό.

«Αυτοδύναμα θα στηρίξουμε το πρόγραμμα αλλάζοντάς το», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε πως «στις 25 Ιανουαρίου ο λαός ψήφισε, αλλά με άλλα δεδομένα θέλουμε δημοκρατική νομιμοποίηση δεν είμαστε εμείς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να είμαστε γαντζωμένοι στις καρέκλες μας. Είναι ζήτημα ηθικής τάξης».

Αναφορικά με τη συμφωνία με τους δανειστές έκανε λόγο για «μείζονα εκβιασμό που το άλλο σκέλος του είχε άτακτη χρεοκοπία. Ήταν ηθικό δίλημμα η άτακτη χρεοκοπία ή ο επώδυνος συμβιβασμός».

«Αν σε αυτές οι εκλογές επιβεβαιωθεί η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται στους επόμενους μήνες οι εκλογές στην Ισπανία και την Πορτογαλία τόνισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει αλλαγή πολιτικών ισορροπιών στην Ευρώπη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ.Φίλης.

«Δεν διαγνώσαμε έγκαιρα ότι οι εταίροι δεν ήταν σε κατεύθυνση συμφωνίας, αλλά σε κατεύθυνση τιμωρίας της χώρας και του λαού μας», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελειώνοντας ανέφερε πως «μόνο ένα νέο κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα με κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν έχουμε ντε και καλά άποψη ότι πρέπει να συμμαχήσουμε με το παλαιό πολιτικό κατεστημένο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News