default-image

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος άνω του 6%

Οικονομία
Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος άνω του 6%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια προσπάθεια να ξεχαστεί η χθεσινή εφιαλτική ημέρα στις αγορές, ο Γενικός Δείκτης τιμών, θέλοντας να αφήσει πίσω του τις εφιαλτικές χθεσινές απώλειες, όπου χωρίς ενδοιασμούς υποχώρησε έως και 11%, παρουσιάζει ανοδική τάξη άνω του 6%.

Ωστόσο, όσο και να υποτεθεί ότι βραχυπρόθεσμα οι διεθνείς αγορές θα βρουν το σημείο ισορροπίας τους τιμολογώντας την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, τα εμπόδια στην εγχώρια αγορά λόγω πολιτικής αστάθειας, δίνουν μικρά περιθώρια ενός ανοδικού σεναρίου για το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο Γενικός Δείκτης "συμβαδίζει" με τις ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες σημειώνουν ισχυρή ανάκαμψη. Ο Γενικός Δείκτης κερδίζει άνω του 6% με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα γνώριμα επίπεδα των τελευταίων συνεδριάσεων, στα 13 εκατ. ευρώ.

Άνοδος άνω του 6% για το Χρηματιστήριο Αθηνών, που προσπαθεί να διαγράψει όλες τις χθεσινές απώλειες έφτασαν στο 22,6%), σημειώνοντας άνοδο 18%. Η Τρ. Πειραιώς που δέχτηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις χτες, σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο σήμερα (της τάξης του 19,4%). Ακολουθεί η Eurobank με κέρδη 17,65%, η ΕΤΕ ενισχύεται 16,2% και η Alpha Bank κινείται 15,28% υψηλότερα.

Υψηλότερα διεξάγονται οι συναλλαγές για το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών. Οι Ελλάκτωρ και ΟΤΕ καταγράφουν κέρδη άνω του 11%, ο ΟΠΑΠ κερδίζει 8,99%, η ΔΕΗ ενισχύεται 8,22%, τα ΕΛΠΕ κινούνται 6,74% υψηλότερα, η Βιοχάλκο κερδίζει 6,15% και ο Τιτάνας ενισχύεται 5,62%.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι μετοχές των ΥΓΕΙΑ (+13,86%), Τρ. Αττικής (+10%), Φουρλή (+9,95%) και Ιntracom (+7.91%). H Tεχνική Ολυμπιακή υποχωρεί 0,99% με 100 τεμάχια να έχουν αλλάξει χέρια.

Στην αγορά παραγώγων, το μεγαλύτερο όγκο συμβολαίων συγκεντρώνουν η Τρ. Πειραιώς και η Alpha Bank, ενώ το premium στο συμβόλαιο του 25άρη υποχώρησε στο 0,9% από 3% που διαμορφώθηκε στο χθεσινό κλείσιμο.

Μικρές μεταβολές παρατηρούνται στην αγορά ομολόγων, με την απόδοση στο 3ετές να διαμορφώνεται στο 13,60%, στο 5ετές στο 12,32% και στο 10ετές στο 10,01%.

Πηγή: capital.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News