default-image

ΣΒΑΠ: Αυξάνονται τα προβλήματα στη βιομηχανία

Οικονομία
ΣΒΑΠ: Αυξάνονται τα προβλήματα στη βιομηχανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η οικονομία δεν έχει πλέον τις αντοχές να σηκώνει τα πολιτικά φορτία συνεχών εκλογικών και ιδίως κομματικών αναμετρήσεων» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής - Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός, ενόψει των εκλογών της νέας οικονομικής περιόδου, που ξεκινάει εντός του Σεπτεμβρίου.

«Αν αθροίσουμε αυτήν την χρονική περίοδο έχουμε νέο εμπάργκο για την οικονομία που θα περάσει το εξάμηνο έστω και την επόμενη των εκλογών, όπως ευχόμαστε, αν σχηματισθεί κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μαθιός.

«Αν αθροίσουμε αυτήν τη χρονική περίοδο, έχουμε νέο εμπάργκο για την οικονομία που θα περάσει το εξάμηνο έστω και την επομένη των εκλογών, όπως ευχόμαστε, αν σχηματιστεί κυβέρνηση.

Τα προβλήματα της οικονομίας και ειδικότερα της βιομηχανίας μεγεθύνονται καθώς χρονίζουν πλέον παρεμβάσεις που θεωρούνται αναγκαίες ακόμη και για τη σημερινή χαμηλή απόδοση της παραγωγής. Νομοσχέδια και πολιτικές για κίνητρα επενδύσεων, για γραφειοκρατία, για εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων, μαζί με διωγμό παραγωγικών μονάδων όπως το συγκρότημα χρυσού στις Σκουριές, προκαλούν αμηχανία έως επιχειρηματικό αρνητισμό, με όλες τις επιπτώσεις στην ανεργία και κατ' επέκταση στην κοινωνία», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ.

Τελειώνοντας, ο κ.Μαθιός δήλωσε πως «επιβάλλεται μετάβαση της οικονομικής πολιτικής σε επίπεδο εθνικής συμφωνίας μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και των παρατάξεων, καθώς και μέτρα προτεραιότητας ώστε να αναθερμανθεί η επιχειρηματική αγορά και να επανέλθουν οι προσδοκίες». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News