Ειδήσεις

Αλεξιάδης: "Πιστωτικές κάρτες για το χτίσιμο αφορολόγητου"

Στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής των επιχειρήσεων αναφέρθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. «Πρέπει να βρούμε μεθόδους διαπόμπευσης αυτών των κυρίων γιατί κλέβουν τον πολίτη και το Δημόσιο», δήλωσε χαρακτηριστικά σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε πως οι φορολογικοί έλεγχοι πάνε πάρα πολύ καλά και κάθε εβδομάδα ελέγχονται 5.500-6.000 επιχειρήσεις. Όπως ο ίδιος ανέφερε, διαπιστώνονται πολλές παραβάσεις με «μαϊμού» φορολογικές μηχανές και με παράλληλους μηχανισμούς, οι οποίοι αλλάζουν τα δεδομένα.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με δηλώσεις του, γίνονται μελέτες για να δοθούν κίνητρα σε πολίτες και επιχειρήσεις ώστε να κάνουν χρήση των πιστωτικών καρτών, αποδεικνύοντας την ίδια στιγμή το αφορολόγητο και τις ιατρικές δαπάνες, μέσω αυτών.

Ο ίδιος είπε πως μέχρι τον Νοέμβριο του 2015 θα πρέπει να εφαρμοστεί το περιουσιολόγιο, το οποίο θα καταγράψει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχει ο φορολογούμενος. «Αν κάποιος δεν δηλώσει ένα φορολογικό στοιχείο, όποτε εντοπιστεί, θα έχει πρόστιμο και προσαυξήσεις που θα φτάνουν την αξία του». Τόνισε εν τούτοις πως κάθε χρόνο με τη φορολογική δήλωση θα πρέπει να δικαιολογούνται οι αγορές που έγιναν.

Τελειώνοντας αναφέρθηκε στην διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, επισημαίνοντας πως μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί το 90%, ενώ υπογράμμισε πως δεν υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω παράτασης.

Σχόλια