default-image

Ο ζωγράφος των σκιών στην Κρήτη

Πολιτισμός
Ο ζωγράφος των σκιών στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πρώτη του ατομική έκθεση με σκιές θα παρουσιάσει στην Κρήτη ο Teodosio Sectio Aurea... ο ζωγράφος των σκιών! Η έκθεση με τίτλο "Μεταξύ του φωτός και της ανυπαρξίας του" θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ηρακλείου από τις 5 έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Ο Αθηναίος αυτοδίδακτος καλλιτέχνης Teodosio Sectio Aurea δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης από σκιά! Οι πολύπλοκες, σχεδόν χαοτικές κατασκευές που δημιουργεί χρησιμοποιώντας σύρματα και ελάσματα σιδήρου, με την πρώτη ματιά, δείχνουν άμορφες και αφαιρετικές σαν μια μπερδεμένη μάζα από μέταλλο. Όταν όμως τοποθετηθούν δίπλα σε φως, με τον κατάλληλο προσανατολισμό, εμφανίζουν καταπληκτικές δημιουργίες από σκιές.

Ο Teodosio μιλάει στη "Νέα Κρήτη" για την πρώτη του προσωπική έκθεση και μας οδηγεί στο μαγικό κόσμο των σκιών.

«Ονομάζομαι Teodosio Sectio Aurea και προσφέρω τις υπηρεσίες του μεσολαβητή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας... Με ευχαρίστηση θα παραβιάσω το δικό σας σύστημα αντίληψης... Όσο παράξενο κι αν ακουστεί, σκοπεύω να χάσω τελείως την επικοινωνία με τη λογική και την πραγματικότητα και θα μιλήσω μαζί σας σχεδόν στη γλώσσα των σκιών. Μάλλον αναρωτιέστε πώς θα τα καταφέρω, σωστά; Χρησιμοποιώ ως "χρώμα"... τις σκιές. Κάθε έργο μου δημιουργεί μια εντελώς απροσδόκητη σκιά, η οποία έχει μια φιλοσοφική σύνδεση με την πηγή της.

Δημιουργώ ένα μικρό σύμπαν και είτε ως παρατηρητής της δημιουργίας είτε ως πρωταγωνιστής της μού δίνεται η ευκαιρία να δραπετεύσω σε άλλους κόσμους, εξωπραγματικούς. Μέσα από τη δημιουργία μου αποτυπώνονται η ψυχική κατάσταση, τα συναισθήματα, οι ιδέες, η αίσθηση και ο οραματισμός. Παντού υπάρχουν κρυμμένα μηνύματα. Μια θετική πλευρά και ομορφιά βρίσκεται σε όλα, γι' αυτό το λόγο θέλω να επικοινωνήσω με το κοινό και να του δείξω την ελκυστική πλευρά της πραγματικότητας μέσα από το παιχνίδι των σκιών...».

Επίσης, ο Teodosio φτιάχνει πίνακες ζωγραφικής με μικτή τεχνική, έργα από σύρμα, γλυπτά, μοντέρνα έπιπλα και φωτιστικά. Τo γνωστό γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle φιλοξένησε τον καλλιτέχνη, προβάλλοντας τα έργα και τη δουλειά του. Η έκθεση του Teodosio Sectio Aurea θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News