default-image

DSM: Περικόπτει θέσεις εργασίας για αναδιοργάνωση

Οικονομία
DSM: Περικόπτει θέσεις εργασίας για αναδιοργάνωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως ανακοίνωσε η  DSM  θα περικόψει 900-1.100 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της που εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσει με αυτόν τον τρόπο μέχρι το τέλος του 2017, 125-150 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην υγεία, στον τομέα της διατροφής και των υλικών, τόνισε πως θα χρεώσει εφάπαξ δαπάνες αναδιάρθρωσης συμπεριλαμβανομένου και του κόστους απόλυσης, ύψους 150-170 εκατ. ευρώ προ φόρων. Περίπου οι μισές από τις περικοπές των θέσεων εργασίας, θα αφορούν δραστηριότητες στην Ολλανδία.

Η εταιρεία επίσης σχεδιάζει να αναπτύξει ένα πρόγραμμα βελτίωσης των δραστηριοτήτων και της αποτελεσματικότητας για την διατροφική της μονάδα, και επεσήμανε πως θα παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες στις 4 Νοεμβρίου.

Οι αλλαγές σύμφωνα με ανακοίνωση της DSM, θα πραγματοποιηθούν στις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, στο τμήμα ανθρώπινων πόρων, στο νομικό τμήμα, στο τμήμα ΙΤ, έμμεσων προμηθειών, επικοινωνίας καθώς και σε περιφερειακά κέντρα. Επίσης θα εφαρμόσει μέτρα ενίσχυσης της αποδοτικότητας σε μεγάλα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

"Σε ένα όλο και πιο γρήγορο επιχειρηματικό περιβάλλον παγκοσμίως, πρέπει να προσαρμόσουμε το οργανωτικό και λειτουργικό μας μοντέλο για να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές μας ακόμη καλύτερα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Feike Sijbesma.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News