Ειδήσεις

Τέλος η αγωνία για τις πανελλαδικές - Αύριο τα αποτελέσματα

Τέλος η αγωνία για χιλιάδες υποψήφιους των ΑΕΙ και ΤΕΙ και τις οικογένειες τους, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αύριο Τετάρτη στις 10 πρωί υπολογίζεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα, Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι φετινές εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα υπάρξει μεγάλη πτώση των βάσεων κυρίως στις σχολές της περιφέρειας, σε αντίθεση με τις σχολές των κεντρικών πανεπιστημίων, που αναμένεται να έχουν μια μικρή πτωτική τάση.

«Μεγάλες» σχολές όπως Νομική και Ιατρική αλλά και σχολές μεσαίας ζήτησης αναμένεται να δεχτούν αισθητή πτώση σε αντίθεση με τις ιδιαίτερα χαμηλόβαθμες, που δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να σημειωθεί άνοδος.

Η νέα ρύθμιση στις μετεγγραφές, που θα μειώσει αισθητά των αριθμό τους, η οικονομική κρίση αλλά και οι ιδιαίτερα χαμηλές βαθμολογίες σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Φυσική επέδρασαν στην διαμόρφωση των αποτελεσμάτων.

Βεβαίως, ακόμη και υποψήφιοι, που θα επιτύχουν σε σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους δε θα χρειαστεί να επισκεφτούν άμεσα τον τόπο σπουδών τους, καθώς για πρώτη φορά από φέτος ισχύει το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής.

Οι επιτυχόντες πρέπει να εισέλθουν από τον υπολογιστή τους με τον ειδικό κωδικό τους στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες. Στη συνέχεια βέβαια, θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα σχετικά δικαιολογητικά. Οι εγγραφές αναμένεται να γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Σχόλια