default-image

"Όχι" Τσίπρα σε συνάντηση με Λαφαζάνη-Ο μεταξύ τους διάλογος

Ελλάδα
"Όχι" Τσίπρα σε συνάντηση με Λαφαζάνη-Ο μεταξύ τους διάλογος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΚΟ της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο δεύτερος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Λαφαζάνης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν. Ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Λαφαζάνη αν κρίνει ότι μία τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλει στο σχηματισμό κυβέρνησης και εκείνος απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι επιθυμεί να καταθέσει στον πρωθυπουργό σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας απάντησε στον Π. Λαφαζάνη ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολιτικών συντακτών ο διάλογος μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα και Λαφαζάνη διημείφθη περίπου ως εξής:

Τσίπρας: Γεια σου, Παναγιώτη. Πώς να σε προσφωνώ τώρα; Μήπως προτιμάς το πρόεδρε;

Λαφαζάνης: Όχι, όχι Παναγιώτη να με λες. Έχει γεμίσει η Ελλάδα προέδρους άλλωστε.

Τσίπρας: Πες μου λοιπόν.

Λαφαζάνης: Θέλω να συναντηθούμε ενόψει διερευνητικών εντολών.

Τσίπρας: Πιστεύεις ότι μπορούμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση; Μέχρι χθες είχαμε και φύγατε, τι άλλαξε σήμερα;

Λαφαζάνης: Όχι, αλλά μπορούμε να κουβεντιάσουμε. Έχω και κάποιες προτάσεις να καταθέσω πέρα από το σχηματισμό κυβέρνησης.

Τσίπρας: Οι συναντήσεις στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών γίνονται με αποκλειστικό σκοπό το σχηματισμό κυβέρνησης. Μόλις παραδώσεις την εντολή, είμαι στη διάθεσή σου. Να έρθεις να σε κεράσω καφέ.

Διπλό «όχι»: Δε συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις συζητήσεις της Ολομέλειας

Ξεκαθαρίζοντας πως στόχος παραμένει η άμεση προσφυγή στις κάλπες χωρίς χρονοτριβές, ο Αλέξης Τσίπρας είπε «όχι» και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στις συζητήσεις της Ολομέλειας την Τρίτη και την Τετάρτη στη Βουλή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News