default-image

Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις συνεδριάσεις που αποφάσισε η Ζωή

Ελλάδα
Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις συνεδριάσεις που αποφάσισε η Ζωή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δε θα συμμετάσχουν στην «επιχειρούμενη προσχηματική συζήτηση» για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το δημόσιο χρέος, η οποία θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην ολομέλεια της Βουλής στις 25 και 26 Αυγούστου.

Το παραπάνω γνωστοποιεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, την Τρίτη θα συζητηθεί το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την Τετάρτη θα γίνει συζήτηση για το δημόσιο χρέος.

«Είναι ανεπίτρεπτο τόσο σημαντικά θέματα να χρησιμοποιούνται με μικροκομματική σκοπιμότητα από την πρόεδρο της Βουλής και το νεοσύστατο κόμμα ΛΑ.Ε., λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εντύπωση», συνεχίζει, «προκαλεί ότι στην προεκλογική κατ' ουσία συζήτηση της Τρίτης αναμειγνύονται και θέματα τεράστιας ιστορικής και συμβολικής σημασίας όπως το Ολοκαύτωμα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δε θα συμμετάσχουν ούτε στις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής», ξεκαθαρίζεται.

Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι τις συνεδριάσεις «αυθαίρετα τις συγκαλεί η πρόεδρος της Βουλής, απαρτίζονται από σύνθεση που δεν ανταποκρίνεται πλέον στην κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων και συνεδριάζουν με μονοκομματική σύνθεση».

«Ποιοι άραγε ευτελίζουν τη Βουλή;», διερωτάται η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση της Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χρησιμοποίησε το βήμα της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να απαντήσει στα κόμματα και τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων που δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα αυτή να μην πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης απαρτίας.

«Εκείνοι που έχουν αποφασίσει να σκοτώσουν το ΣΥΡΙΖΑ, εκείνοι που έχουν υπογράψει συμβόλαιο πολιτικού θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναλάβουν και την ευθύνη», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και συνέχισε: «Οι βουλευτές που αποτελούσαμε και αποτελούμε μέλη αυτή της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κάτι άλλο υπηρετήσαμε».

«Η Βουλή δεν αυτοκαταργείται. Δεν αυτοδιαλύεται. Λειτουργεί και έτσι προβλέπεται να γίνεται. Είναι λυπηρό να επιχειρείται στην πραγματικότητα η αποτροπή της συνεδρίασης της Επιτροπής. Είναι τουλάχιστον προκλητικό να λέγεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δε θα συμμετάσχουν στην ειδική επιτροπή επειδή η πρόεδρος της Βουλής δεν έχει την αρμοδιότητα», σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Επιπλέον κατηγόρησε μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι κυκλοφόρησαν ανώνυμα ένα έγγραφο με το οποίο χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα για την πρόεδρο της Βουλής με στόχο να ματαιώσουν τις συνεδριάσεις των Ειδικών Επιτροπών.

«Μόνο θλίψη προκαλεί ότι προσποιούμενοι ότι εκπροσωπούν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει παλέψει με τρόπο που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, επιχειρούν να ματαιωθούν οι συνεδριάσεις των Επιτροπών», υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Boυλή: Η έλλειψη απαρτίας ανέβαλε τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, λόγω έλλειψης απαρτίας, ωστόσο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε επί περίπου 30 λεπτά, απαντώντας στην κριτική που δέχεται.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν μόνο οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας Ραχήλ Μακρή και Γιάννης Σταθάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News