Ειδήσεις

Ελάφρυνση σε υπερχρεωμένες που "κληρονόμησαν" 5 δάνεια

"Κληρονόμησαν" από τον πατέρα τους πέντε δάνεια, με συνολική οφειλή 199.000 ευρώ σε μία και μόνο τράπεζα, αλλά πέτυχαν ευνοϊκή μεταχείριση από το νόμο.

Οι εν λόγω οφειλέτριες απευθύνθηκαν στο Τοπικό Παράρτημα Χανίων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και με τη συνδρομή των νομικών συμβούλων του Παραρτήματος πέτυχαν την προσωρινή υπαγωγή τους στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως αυτός τροποποιήθηκε, την αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου σε βάρος τους και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας τους, ενώ, τέλος, έως την επανασυζήτηση της προσωρινής διαταγής, ορίζεται μηνιαία καταβολή 174 ευρώ για την κάθε οφειλέτρια.

Το δικαστήριο επιτρέπει χωρίς να τις υποχρεώνει να μην καταβάλλουν τρεις μηνιαίες δόσεις το χρόνο, κατά τους μήνες εντός των οποίων εορτάζονται το Πάσχα και τα Χριστούγεννα και το μήνα Αύγουστο που κατά παράδοση αποτελεί μήνα διακοπών.

Το Παράρτημα Χανίων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας με ανακοίνωσή του καλεί τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους είτε να επισκεφτούν τα γραφεία του καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός Τετάρτης) κατά τις ώρες 10:30 - 13.00 και Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 18:30 - 21:00 ή να επικοινωνήσουν με τους υπευθύνους του Παραρτήματος στη δ/νση Μάρκου Μπότσαρη 68, Τ.Κ. 731 00, Χανιά (τηλ. 2821086245, φαξ 2821086245, e-mail: chania.peeke@gmail.com www.eeke.gr).

Σχόλια