default-image

Στις 5 Σεπτεμβρίου το 4ο Φεστιβάλ Αιγαιοπελαγίτικων Γεύσεων

Κρήτη
Στις 5 Σεπτεμβρίου το 4ο Φεστιβάλ Αιγαιοπελαγίτικων Γεύσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η "Ρεθεμνιανή Παρέα" του παραδοσιακού Συλλόγου "Κρητών Δράσεις", έπειτα από την επιτυχημένη διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Αιγαιοπελαγίτικων Γεύσεων, Μουσικής και Χορών το Σεπτέμβριο του 2014, διοργανώνει εκ νέου το Φεστιβάλ, στη Φορτέτζα Ρεθύμνου, στις 5 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής, αναγνωρίζοντας ότι η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας. Στο 4ο Φεστιβάλ έχουν κληθεί να συμμετέχουν μουσικοχορευτικοί σύλλογοι από τη Νάξο και τις Λουσακιές Κισσάμου.

Η εκδήλωση χρηματοδοτείται από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και στηρίζεται και από το Δήμο.

Σχετικά με την εκδήλωση και τους στόχους της, το Δ.Σ. του Συλλόγου "Κρητών Δράσεις" αναφέρει τα εξής: «Στόχος μας είναι να φέρουμε σ' επαφή μικρούς και μεγάλους με τον πολιτισμό του Αιγαίου και τους δημιουργούς του, δίνοντας έμφαση στην ουσιαστική ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη και την πορεία στο χρόνο, όχι μόνο της μουσικής και χορευτικής παράδοσης, αλλά και της γαστρονομίας.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη της "εκπαίδευσης" του κοινού σε αυτούς τους τομείς, διευρύνουμε τη φετινή χρονιά το φάσμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, προσθέτοντας εκπαιδευτικές παράλληλες δράσεις για ενηλίκους.

Συγκεκριμένα, εμπλουτίζουμε το πρόγραμμα της εκδήλωσης με εκπαιδευτικές ομιλίες και παρουσιάσεις για τη γαστρονομική ταυτότητα του Αιγαίου».

Το πρόγραμμα λοιπόν τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με το Σύλλογο, θα έχει ως εξής:

• Συνάντηση μαγειρικής και γεύσεων από το Αιγαίο, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων των συλλόγων από την Κρήτη και τη Νάξο.

• Παράλληλη ομιλία σχετικά με την εξέλιξη της γαστρονομίας.

• Μουσικοχορευτική παράσταση με τα χορευτικά συγκροτήματα και τους μουσικούς από κάθε τόπο.  

Η είσοδος για το κοινό σε όλο το πρόγραμμα είναι δωρεάν, με κέρασμα φαγητών που θα έχουν μαγειρευτεί επιτόπου.

«Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους διοργανώσεις βοηθούν ώστε να προβληθεί η κρητική φιλοξενία, ο ζωντανός πολιτισμός των νησιών μας αλλά και η ανάγκη συνεργασίας και γνωριμίας μεταξύ πολιτιστικών ομάδων και συνεταιρισμών», αναφέρει εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου "Κρητών Γεύσεις" ο πρόεδρος Μαρίνος Τσουκνάκης και συνεχίζει: «Ευχόμαστε, επίσης, η συνεργασία της "Ρεθεμνιανής Παρέας" του παραδοσιακού συλλόγου "Κρητών Δράσεις" με το Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής να βοηθήσει ώστε να γίνει το φεστιβάλ ένας θεσμός που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, με στόχο την ανάδειξη των ιδιαίτερων δεσμών των νησιών του Αιγαίου και την εξέλιξη των σχέσεων μεταξύ των παραγωγικών δυνάμεων της Κρήτης με τα νησιά, τόσο σε πολιτιστικό όσο και σε γαστρονομικό επίπεδο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News