Ειδήσεις

Οι θέσεις της "Λαϊκής Ενότητας" για φορολογία και ΕΝΦΙΑ

Πριν από λίγες ώρες έλαβε την τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτης Λαφαζάνης, αλλά ταυτόχρονα η παράταξή του συνεχίζει τη μάχη για τις πρόωρες εκλογές παρουσιάζοντας τις παρεμβάσεις του για το μέτωπο της φορολογίας.

Οι παρεμβάσεις που εξήγγειλε η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είχαν εξαγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι παρεμβάσεις, όπως αναφέρει το capital.gr, αφορούν στην αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, στην προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, στην εξίσωση των αντικειμενικών τιμών με τις εμπορικές και στην καθιέρωση ενιαίας φορολογικής κλίμακας με αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ.

Ειδικότερα, οι τέσσερις παρεμβάσεις είναι οι εξής:

1) Άμεση Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και εφαρμογή φόρου μόνο για την ιδιαίτερα Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία.

2) Κανένας πλειστηριασμός και πλήρης προστασία πρώτης κατοικίας. Για λαϊκές οικογένειες που λόγω κρίσης αδυνατούν να εξοφλήσουν στεγαστικό δάνειο ρύθμιση με λογική "Σεισάχθειας".

3) Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών ακινήτων στις πραγματικές τιμές (τουλάχιστον 30% ως 35%) και εφαρμογή προοδευτικής κλίμακας με ικανό αφορολόγητο όριο που να προστατεύει τη μικρομεσαία ιδιοκτησία. Παράλληλα θα καταργεί τους "φορολογικούς παραδείσους" των off-shore εταιριών και της προνομιακής μεταχείρισης μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης περιουσίας.

4) Καθιέρωση προοδευτικότητας φορολογικής κλίμακας φυσικών προσώπων, αύξηση αριθμού φορολογικών κλιμακίων, αφορολόγητο όριο €12.000 για μια 4μελή οικογένεια και μείωση ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης.

Σχόλια