default-image

Εκπαιδευτικοί:Ζητούν από τον πρωθυπουργό άμεση κάλυψη κενών

Κρήτη
Εκπαιδευτικοί:Ζητούν από τον πρωθυπουργό άμεση κάλυψη κενών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή απέστειλαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου του Συλλόγου "Νίκος Καζαντζάκης" προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας την άμεση αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών προβλημάτων ενόψει του νέου σχολικού έτους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιστολή:

«Κύριε πρωθυπουργέ,

Γνωρίζετε ότι πριν την Κυριακή των εκλογών, προηγείται η ημέρα του αγιασμού και της έναρξης των σχολείων ;

O Σύλλογός μας από τον προηγούμενο μήνα ήδη είχε επισημάνει ότι ενώ τα σχολεία ανοίγουν, τα αδιέξοδα παραμένουν και η νέα σχολική χρονιά προοιωνίζεται δύσκολη και προβληματική.

Καλέσαμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να υπερβεί τις κομματικές της αγωνίες και σκοπιμότητες και με αίσθημα ευθύνης να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και να πάρει τις αποφάσεις εκείνες που θα εξασφαλίσουν την ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι για την κυβέρνηση, η Παιδεία εξακολουθεί να είναι πρώτη εθνική προτεραιότητα.

Δυστυχώς όμως αν και έχει περάσει ένας μήνας και παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του υπουργού Παιδείας για το αντίθετο, δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα τίποτα, οι υπηρεσιακές μεταβολές έχουν ήδη καθυστερήσει κρατώντας σε καθεστώς ομηρίας χιλιάδες εκπαιδευτικούς και καθίσταται αβέβαιη η κατάσταση που θα βιώσουν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς την ημέρα του αγιασμού στα σχολεία.

Σε μια εβδομάδα το νέο σχολικό έτος ξεκινά με την εκπαίδευση να βιώνει την προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Η κυβέρνηση φαίνεται να ξεχνά ότι πριν την ημέρα των εκλογών προηγείται εκείνη του αγιασμού την ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς…

-Αλήθεια με ποιους εκπαιδευτικούς;

-Πως θα λειτουργήσουν την πρώτη ημέρα τα σχολεία;

-Πως θα ανοίξουν τα ολιγοθέσια και μονοθέσια σχολεία της υπαίθρου;

-Με ποιες ειδικότητες;

-Τι θα γίνει με τα ολοήμερα τμήματα;

-Θα συνεχίσουν να λειτουργούν πλήρως τα ΕΑΕΠ;

-Θα λειτουργήσουν πλήρως όλα τα νηπιαγωγεία και θα απορροφήσουν το σύνολο των νηπίων και προνηπίων;

-Θα στελεχωθεί πλήρως η ειδική αγωγή με εκπαιδευτικούς με επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό;

-Τι θα γίνει με την παράλληλη στήριξη;

Αλήθεια πότε περιμένει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και ο Πρωθυπουργός να δώσει λύσεις (όχι απαντήσεις), μετά τις εκλογές; Τότε που θα έχουν χαθεί χιλιάδες ώρες διδασκαλίας.

Η εικόνα δυστυχώς για τα σχολεία και του νομού Ηρακλείου είναι απογοητευτική και επιβεβαιώνει την αγωνία και τις ανησυχίες μας.

Με  βάση την ενημέρωση του αιρετού μας στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου κ Μανώλη Μπελαδάκη τα κενά φτάνουν τα 1.000 για όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Αναλυτικά τα κενά μέχρι σήμερα είναι τα παρακάτω:

226 οργανικά κενά

320 λειτουργικά και οργανικά  κενά μαζί

110 οργανικά κενά

197 λειτουργικά και οργανικά  κενά μαζί

35 κενά

35 κενά

35 κενά

27 κενά

7 κενά

Γερμανικών

9 κενά

Πληροφορικής

30 κενά

Θεατρικής αγωγής

25 κενά

Στα παραπάνω λειτουργικά κενά δεν έχουν συμπεριληφθεί οι κενές θέσεις ειδικής αγωγής και η Παράλληλη στήριξη, καθώς τρέχουν ακόμα οι ημερομηνίες υποβολής των δικαιολογητικών.

Καλούμε την Πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πριν την προκήρυξη των εκλογών και πριν την έναρξη των πιθανών περιορισμών στους διορισμούς και στις υπηρεσιακές μεταβολές που απορρέουν από την προεκλογική περίοδο να προβεί στους ανάλογους διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών προκειμένου να συμβεί επιτέλους το αυτονόητο… η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να βρει τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους!!!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News