Ειδήσεις

Σκουρλέτης:"Δεν είναι προεκλογικό το λουκέτο στις Σκουριές"

«Δεν πρέπει να ερμηνεύεται με προεκλογικούς όρους, η απόφαση για προσωρινό κλείσιμο του ορυχείου χρυσού στις Σκουριές», δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης. Από την άλλη πλευρά, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας κάνει λόγο για απαξίωση μεγάλων επενδύσεων, όπως αναφέρει το in.gr.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα 99,5, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι η απόφαση για κλείσιμο του ορυχείου έπρεπε να είχε έρθει «μήνες πριν».

«Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν την απόφαση του υπουργείου σε σχέση με τις Σκουριές, με όρους προεκλογικούς. Θα έπρεπε να έχει γίνει μήνες πριν. Η El Dorado, η Ελληνικός Χρυσός, είχε τρία χρόνια μπροστά της από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες για να παρουσιάσει έναν σύγχρονο, ασφαλή τρόπο μεταλλουργίας. Δεν το έκανε, ήταν συμβατική της υποχρέωση, της δόθηκε σήμα ότι πρέπει να το κάνει, το αγνόησε» είπε ο υπουργός.

«Ή θα κινηθούμε με βάση τη νομιμότητα, η οποία εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον ή τελικά θα αποδεχτούμε ότι κάποιοι στην Ελλάδα μπορούν να επενδύουν όπως θέλουν και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Και ειλικρινά, δεν αντιλαμβάνομαι και τη στάση των εργαζομένων, οι οποίοι αποδέχονται τον εκβιασμό της εταιρείας που τους έχει βάλει σε διαθεσιμότητα, όταν μπορούν να προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας» συνέχισε.

ΣΒΕΕ: Απαξίωση επενδύσεων

«Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή της λειτουργίας της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ξένη άμεση επένδυση στη χώρα, στέλνει το πλέον αρνητικό μήνυμα στους διεθνούς επενδυτές, σε μια χρονική συγκυρία που το μόνο που χρειάζεται η χώρα είναι η υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων» τονίζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα των Σκουριών.

«Ας αναλογισθούν οι υπεύθυνοι ότι η απρόσκοπτη λειτουργία τους θα δημιουργήσει θετικό κλίμα για την προσέλκυση στο άμεσο μέλλον και άλλων τέτοιων ιδιωτικών επενδύσεων, που αποτελούν επείγουσα ανάγκη για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες».

Σχόλια