default-image

Συνεδρίασαν για την "Επισιτιστική Βασική Υλική Συνδρομή"

Κρήτη
Συνεδρίασαν για την "Επισιτιστική Βασική Υλική Συνδρομή"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενημερωτική συνάντηση είχαν φορείς στην Περιφέρεια Κρήτης για το πρόγραμμα «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής προς τους απόρους» σήμερα το πρωί.

Πιο αναλυτικά, ενημερωτική σύσκεψη για την προετοιμασία της διανομής προϊόντων μέσω του προγράμματος κοινωνικής σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού συμβουλίου με την συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Τ.Α. υπηρεσιών και δικαιούχων -ωφελούμενων του προγράμματος Ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας.  

Η συνάντηση ενημέρωσης για την υλοποίηση του προγράμματος της «επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής προς τους απόρους» οργανώθηκε από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης με υπεύθυνους τον εντεταλμένο σύμβουλο κοινωνικής πολιτικής Λάμπρο Βαμβακά και τον Δ/ντή της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Σπύρο Επιτροπάκη. Το πρόγραμμα όπως έγινε γνωστό προβλέπει για την χώρα μας συνολικό ποσό χρηματοδότησης 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην συνάντηση στην Περιφέρεια συμμετείχαν υπηρεσίες φορείς και δικαιούχοι, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ενώ ανάλογες ενημερωτικές συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 26 Αυγούστου στην ΠΕ Ρεθύμνου στις 23 Αυγούστου στην ΠΕ Χανίων και στις 31 Αυγούστου στην ΠΕ Λασιθίου.

Στην σημαντικότητα του προγράμματος\ αλλά και στο συντονισμό υπηρεσιών και δικαιούχων αναφέρθηκαν οι κ.κ Βαμβακάς και Επιτροπάκης ζητώντας την συνεργασία όλων για την υλοποίηση του προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ υπενθύμισαν ότι στις 26 του μηνός λήγουν οι αιτήσεις των ωφελουμένων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

«Εμείς ετοιμαζόμαστε για την υλοποίηση του προγράμματος, έχουν γίνει φέτος κεντρικά οι προμήθειες των 35 εκατ ευρώ από το υπουργείο, θα δούμε τι αντιστοιχεί στη Κρήτη και ετοιμάζουμε τις διαδικασίες για να μοιραστούν όλα αυτά τα είδη στους ωφελούμενους . Γίνεται αυτή η συνάντηση για να ενημερωθούν τι είδη θα διατεθούν, τους χώρους παραλαβής και διάθεσης και να λύσουμε ότι προβλήματα υπάρχουν στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εντεταλμένος σύμβουλος κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Λάμπρος Βαμβακάς.

Ο ίδιος αλλά και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Σπύρος Επιτροπάκης είπαν, ότι, δίνουν έμφαση σε όλα τα θέματα του προγράμματος ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με ευπαθή προϊόντα, πως θα γίνει η παραλαβή και πως αυτά θα φτάσουν ασφαλή στους ωφελούμενους. Αυτό πρόσθεσαν «θα γίνει μέσω των δήμων μέσω των εταίρων των συμπράξεων.

Αυτή η συνάντηση σήμερα αφορά τους εταίρους της σύμπραξης που είναι από την ενότητα του Ηρακλείου, θα γίνει σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα μια τέτοια ενημερωτική συνάντηση τις επόμενες μέρες έτσι ώστε να μπούνε όλα στο δρόμο τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News