Ειδήσεις

Κρήτη: 80 συλλήψεις και 1.005 παραβάσεις μέσα σε δύο ημέρες

«Φωτιά» στις παραβάσεις διαπιστώθηκε το διήμερο Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Αυγούστου 2015 στην Κρήτη, μετά από στοχευμένους ελέγχους και δράσεις της αστυνομίας. Συνελήφθησαν συνολικά 80 άτομα για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας και βεβαιώθηκαν 1.005 παραβάσεις. Επιπλέον προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίας 287 άτομα και ελέγχθηκαν 2.364 οχήματα.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες Κρήτης, πραγματοποίησαν, την 21.08 και 22.08.2015, διήμερο ειδικών αστυνομικών δράσεων, με στόχο κυρίως την πρόληψη, αλλά και την καταστολή της παραβατικότητας. Οι εξορμήσεις αυτές, που οργανώθηκαν από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κρήτης, είχαν ως στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων, στις οποίες διατέθηκε μεγάλος αριθμός προσωπικού και μέσων (αστυνομικοί με  οχήματα), ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την προστασία των ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στα σημαντικά αποτελέσματα των εξορμήσεων, περιλαμβάνεται η σύλληψη (80) ατόμων για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας, ως εξής :

-45 άτομα για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος,

-2 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικές αποφάσεις,

-13 άτομα για νομοθεσία περί αλλοδαπών,

-3 άτομα για νομοθεσία περί ζωοκλοπής,

-2 άτομα για νομοθεσία περί ναρκωτικών,

-3 άτομα για νομοθεσία περί όπλων,

-12 άτομα για διάφορα άλλα ποινικά αδικήματα

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1005) παραβάσεις εκ των οποίων:

-883 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.),

-87 υγειονομικού ενδιαφέροντος και

-35 παραβάσεις λοιπών αδικημάτων (περί προστασίας ανηλίκων, περί πνευματικής ιδιοκτησίας, περί αλλοδαπών, κ.α.)

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ειδικών αυτών αστυνομικών δράσεων:

-ελέγχθηκαν (2.364) οχήματα και

-προσήχθησαν (287) άτομα

-κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροποσότητα ηρωίνης, μικροποσότητα κάνναβης, μεταλλική ράβδος, 860 ευρώ, προϊόντα παραεμπορίου και 42 πρόβατα.

Τονίζεται ότι οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση και οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.

Σχόλια