Ειδήσεις

Κατάθεση αναφοράς βουλευτών για μόνιμους διορισμούς

Αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» κατέθεσαν οι βουλευτές Μανώλης Συντυχάκης, Διαμάντω Μανωλάκου και Σταυρός Τάσσος, με την οποία ζητούν από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιηθούν άμεσα μόνιμοι διορισμοί ώστε να καλυφθούν εκπαιδευτικά κενά.

Πιο αναλυτικά η επιστολή:

«Εκπέμπουμε «SOS' για τα εκπαιδευτικά κενά στο νομό Ηρακλείου

Σε μερικές βδομάδες θα ξεκινήσει άλλη μια σχολική χρονιά για χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές. Δυστυχώς, όμως, κι αυτή η σχολική χρονιά διαφαίνεται πως θα είναι αρκετά δύσκολη, καθώς τα εκπαιδευτικά κενά είναι χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα -περίπου 23.000 με 24.000- για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η τεράστια έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού στα Δημόσια Σχολεία είναι το αποτέλεσμα των ανάλγητων πολιτικών των τελευταίων ετών, αφού εδώ και πέντε χρόνια δεν υπάρχουν μόνιμοι διορισμοί, ενώ παράλληλα έχουμε χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» χτυπάει το καμπανάκι στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ξεκινήσει όσον το δυνατό πιο ομαλά η νέα σχολική χρονιά. Ειδικότερα, εκπέμπουμε SOS για τα σχολεία του νομού Ηρακλείου, καθώς με βάση από τα στοιχεία του αιρετού μας εκπρόσωπου, Θεόφιλου Λαμπρογιαννάκη, τα κενά που φτάνουν τα 1.000 για όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Αναλυτικά υπολογίζουμε:

Κενά

Εκπαιδ. Πληροφορικής: 25

Δάσκαλοι: 360

Εκπαιδ. Καλλιτεχνικών: 26

Νηπιαγωγοί: 200

Εκπαιδ. Αγγλικών: 45

Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής:195

Εκπαιδ. Θεατρικών Σπουδών:26

Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής:25

Εκπαιδ. Μουσικής: 26

Γυμναστές: 35

Γαλλικών και Γερμανικών: περίπου 10 (πέραν εκείνων που θα έρθουν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση)

Η εκπαιδευτική κοινότητα απαιτεί από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιηθούν άμεσα μόνιμοι διορισμοί στην Εκπαίδευση, καθώς το αίτημα αυτό δεν αποτελεί ένα συντεχνιακό ζήτημα ενός Κλάδου, αλλά τη μόνη βιώσιμη λύση για το Δημόσιο Σχολείο ώστε να μη χάνονται κάθε χρόνο εκατοντάδες διδακτικές ώρες.

Παράλληλα είναι επιτακτικά αναγκαίο να εξευρεθούν όλες οι απαραίτητες πιστώσεις αλλά και να γίνει ο κατάλληλος σχεδιασμός από την πολιτική ηγεσία για την έγκυρη πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογός μας θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και των αγώνων, προκειμένου η Πολιτεία να καλύψει όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς».

Σχόλια