Ειδήσεις

Με "καρφιά" έλαβε την τρίτη διευρευνητική εντολή ο Λαφαζάνης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν παρέλαβε την τρίτη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, από την παρούσα Βουλή.

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πάει σε εκλογές-«εξπρές» για να κρύψει από τον ελληνικό λαό τις συνέπειες του μνημονίου που υπέγραψε.

«Αν μπορούσε θα τις έκανε και στο τέλος Αυγούστου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Αυτό αποτελεί αντιδημοκρατικό ολίσθημα, για να μην πω εκτροπή. Αυτά τα έκαναν άλλες κυβερνήσεις».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, παρατήρησε ότι είναι η πρώτη φορά που συναντιέται με τον κ. Λαφαζάνη με τη νέα του ιδιότητα.

«Θέλω να σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως προέδρου της Λαϊκής Ενότητας και θέλω να διευκρινίσω ότι η έννοια του κόμματος για τις διερευνητικές εντολές καθορίζεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, η Λαϊκή Ενότητα είναι εκείνη που πρέπει να πάρει την τρίτη και τελευταία εντολή, η οποία ισχύει για 3 μέρες, έως την Πέμπτη 27 Αυγούστου, οπότε ελπίζω να έχω τη χαρά να σας ξαναδώ», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Θα αξιοποιήσουμε την εντολή για να μιλήσουμε με την κοινωνία και τους πολιτικούς φορείς», απάντησε ο κ. Λαφαζάνης.

Σχόλια