default-image

Λαϊκή Ενότητα: "Επίθεση" στον Αλεξιάδη με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ

Οικονομία
Λαϊκή Ενότητα: "Επίθεση" στον Αλεξιάδη με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η «Λαϊκή Ενότητα» στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, κατηγορώντας τον για παλαιοκομματικού τύπου προεκλογικές εξαγγελίες σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της νέας παράταξης για να δικαιολογηθεί η «διαιώνιση της λαφυραγώγησης» της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας μέσω του ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης «ψεύδεται» ότι ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει πιο δίκαιος και αναλογικός, παρά το ότι από τη φύση του ο φόρος είναι «δημευτικός» για τις μικρομεσαίες ιδιοκτησίες και ιδιαίτερα όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα.

«Αφού η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ πήγε περίπατο, ακολουθεί τώρα τα βήματα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που μοίραζαν προεκλογικές υποσχέσεις για τη δήθεν μείωση του», αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα.

Στη βάση αυτή η Λαϊκή Ενότητα χαρακτηρίζει «επιτακτική την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την εφαρμογή φόρου μόνο για την ιδιαίτερα Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία, ενώ τάσσεται κατά τον πλειστηριασμών και υπέρ της πλήρους προστασία της πρώτης κατοικίας».

Στην ίδια βάση τάσσεται «υπέρ της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών ακινήτων στις πραγματικές τιμές (τουλάχιστον 30% ως 35%) και εφαρμογή προοδευτικής κλίμακας με ικανό αφορολόγητο όριο που να προστατεύει τη μικρομεσαία ιδιοκτησία».

Για τα ευρύτερα φορολογικά θέματα η Λαϊκή Ενότητα προτείνει «καθιέρωση προοδευτικής φορολογικής κλίμακας φυσικών προσώπων, αύξηση του αριθμού των φορολογικών κλιμακίων, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια και μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης».

Παράλληλα υποστηρίζει την «κατάργηση των φορολογικών παραδείσων των off-shore εταιριών και το τέλος της προνομιακής μεταχείρισης μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης περιουσίας».

Τέλος, η Λαϊκή Ενότητα «θεωρεί αναγκαία και δυνατή, τη ριζική αλλαγή στην ασκούμενη οικονομική πολιτική, με κατάργηση του τρίτου Μνημονίου και όλων των μνημονίων, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τον δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, τη στήριξη της αγοραστικής δύναμης μισθών και συντάξεων, την προώθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης για αύξηση εισοδήματος, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την μείωση της ανεργίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News