default-image

Φ. Γεννηματά: "Προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ"

Ελλάδα
Φ. Γεννηματά: "Προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιορισμένος ο χρόνος αλλά με γοργούς ρυθμούς προχωρά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην προσπάθεια ανασύνταξης του κόμματος, που στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις «καταρρέει».

Την Κυριακή, απηύθυνε κάλεσμα στις δυνάμεις και τα πρόσωπα της κεντροαριστεράς για συνεργασία και κοινά ψηφοδέλτια, βρίσκοντας ανταπόκριση από τον Γιώργο Παπανδρέου και τη ΔΗΜΑΡ, όπως αναφέρει το in.gr.

Στόχος μας είναι «η ανασυγκρότηση, η ενότητα και η διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά τη Δευτέρα στο Mega, ωστόσο απέφυγε να προσδιορίσει τον πήχη που θέτει εν όψει εκλογών.

Στη σχετική ερώτηση, περιορίστηκε να δηλώσει ότι ο πήχης που θέτει η ίδια είναι να προκύψει μια αποτελεσματική κυβέρνηση για τη χώρα.

Όπως σημείωσε, η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή λαϊκή υποστήριξη προκειμένου να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Υπενθύμισε, δε, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σηκώσει το μεγαλύτερο μέρος της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων τα τελευταία χρόνια, καθώς και ότι διαθέτει ανθρώπους με εμπειρία.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι δεν τίθεται θέμα αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ , ενώ σημείωσε ότι όπως αποδείχθηκε δεν λειτουργεί ούτε μια κυβέρνηση δύο κομμάτων, εκ των οποίων το ένα να είναι ουρά.

Όπως είπε, για να προωθηθούν οι αναγκαίες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις και να επιτευχθούν διορθώσεις στο μνημόνιο θα χρειαστεί μια κυβερνητική συνεργασία που θα στηρίζεται σε δεσμευτική προγραμματική συμφωνία των κομμάτων που θα την στηρίζουν.

Η κ. Γεννηματά μίλησε για συγκεκριμένο οδικό χάρτη και χρονοδιαγράμματα, τα οποία πολύ σύντομα το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει, προκειμένου να δώσει ξεκάθαρη εικόνα για το είδος της  προγραμματικής συμφωνίας που θεωρεί αναγκαία.

Η ίδια αναφέρθηκε στα ψέματα που είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ακόμη και στο διάγγελμα για τις εκλογές και επικεντρώθηκε στο ζήτημα του εκλογικού νόμου.

Υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός είχε δεσμευθεί να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και να καταργήσει το μπόνους των 50 εδρών, κάτι που δεν έπραξε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε την αναγκαιότητα της κατάργησης του μπόνους, λέγοντας ότι έτσι θα υποχρεωνόταν το 2ο κόμμα να αναλάβει τις ευθύνες του και να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, ενώ θα σταματούσε τα ψέματα και τις υποσχέσεις μικροκομματικού συμφέροντος. Με τον τρόπο αυτό, η χώρα θα αποκτούσε μια ισχυρή κυβέρνηση, σημείωσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News