default-image

Μαριάς: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Κρήτη
Μαριάς: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην 71η επέτειο εκτελέσεως 36 συμπολιτισσών και συμπολιτών μας στα Σκούρβουλα του Δήμου Φαιστού από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής το 1944 παρέστη ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο στα Σκούρβουλα εκ μέρους του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες.

Σε δηλώσεις του ο Ευρωβουλευτής ανέφερε ότι τα Σκούρβουλα είναι ένα από τα χωριά της Κρήτης όπου διεπράχθησαν φοβερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ανάμεσα στους εκτελεσθέντες ήταν 21 γυναίκες.

Επίσης, έδωσε έμφαση στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Τόνισε ότι έχει θέσει επανειλημμένα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (Πολεμικές Επανορθώσεις, Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, Αποζημιώσεις Συγγενών Θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, επιστροφή των λεηλατηθέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών, κλπ):

Καταλήγοντας, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής είπε: «Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε εμπόδιο στη λεηλασία της χώρας μας από τους δανειστές και την Τρόικα. Απαιτούμε από τη Γερμανία να αποζημιώσει άμεσα τους συγγενείς των θυμάτων όλων των συμπατριωτών μας που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής όπως, επίσης, και να καταβάλει τις πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News