default-image

Καλές επιδόσεις από Παπαμιχαήλ και Υφαντίδου

Σπορ
Καλές επιδόσεις από Παπαμιχαήλ και Υφαντίδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον αποκλεισμό-σοκ του Φιλιππίδη στο επί κοντώ, ήρθαν δύο πολύ καλές εμφανίσεις από τους Έλληνες αθλητές να ισορροπήσουν την κατάσταση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Πεκίνο.

Η Σοφία Υφαντίδου προσπάθησε μέσα από τον ακοντισμό να καλύψει το έδαφος που έχασε σε σφαιροβολία, αλλά και μήκος. Η έμπειρη αθλήτρια ήταν νικήτρια στο γκρουπ της με 56,19 μ., βολή που σημείωσε στην τρίτη της προσπάθεια.

Η αθλήτρια θα μπορούσε να επικρατήσει με οποιαδήποτε από τις τρεις βολές της, καθώς είχε ακόμη 54,94 μ. και 54,78 μέτρα. Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας για τις επταθλήτριες ξεκίνησε με το μήκος, όπου η Υφαντίδου είχε μόνο ένα έγκυρο άλμα στα 5,75 μέτρα.

Το τελευταίο αγώνισμα της ημέρας είναι τα 800 μ. (14.40). Μετά τη διεξαγωγή των έξι αγωνισμάτων η Υφαντίδου έχει 5.121 βαθμούς.

Στους κορυφαίους ο Παπαμιχαήλ

Ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη ήταν για μία ακόμη φορά ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, αυτή τη φορά στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου.

Ο έμπειρος πρωταθλητής κατέλαβε την 26η θέση στα 20χλμ βάδην με 1 ώρα 24.11 σε έναν αγώνα, που έγινε με αρκετή ζέστη και υγρασία. Ο πρωταθλητής μας παρά το γεγονός ότι πήρε θέση εκκίνησης έχοντας την 46η θέση ανάμεσα στους 61, κατάφερε για μια ακόμη φορά να κάνει έναν καλό αγώνα και να πλασαριστεί υψηλά. Ο αθλητής πριν από δύο χρόνια είχε καταλάβει την 16η θέση στη διοργάνωση της Μόσχας. Ο Παπαμιχαήλ θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες αν θα αγωνιστεί και στα 50χλμ. βάδην.

"Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Αν δεν είχα επηρεαστεί από τη ζέστη θα μπορούσα να είχα βρεθεί στην πρώτη 16άδα. Η απουσία του προπονητή ήταν σημαντική, με βοήθησαν πολύ ο φυσιοθεραπευτής Γιάννης Δεφίγκος, ο γιατός Διονύσης Χίσσας και ο προπονητής Μιχάλης Γωνιωτάκης. Μάζεψα μεγάλη διαφορά στα τελευταία χιλιόμετρα, όμως, ακόμη κι αυτό δεν ήταν αρκετό για να μου δώσει καλύτερη θέση. Τώρα μαζί με τον προπονητή μου (σ.σ Ναπολέων Κεφαλόπουλος), θα αποφασίσουμε για το αν θα πάρω μέρος στα 50χλμ βάδην. Σωματικά εξανλτήθηκα αρκετά από την ζέστη", είπε ο πρωταθλητής μας.

Ο τρίτος πριν από δύο χρόνια στη Μόσχα και νικητής το περασμένο καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης Μιγκέλ Ανγκελ Λόπεζ ήταν νικητής στο αγώνισμα με 1 ώρα 19.14. Ο 27χρονος Ισπανός, ο οποίος βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, χάρισε στην χώρα του το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο στην απόσταση, στην ιστορία των αγώνων.

Οι τρεις πρώτοι

Λόπεζ (Ισπανία) 1.19.14

Βάνγκ (Κίνα) 1.19.29

Θόρνε (Καναδάς) 1.19.57

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News