Ειδήσεις

Τα έργα στην Ολύμπου τις έστειλαν στο νοσοκομείο

Από τότε που ξεκίνησαν τα capital controls σταμάτησαν τα έργα στην αρχή της οδού Ολύμπου, στις Πατέλες. Αυτό αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής, εκφράζοντας αρκετά παράπονα, καθώς η κατάσταση, όπως τονίζουν, είναι δραματική. Τόσο που κάποιοι από αυτούς και συγκεκριμένα δύο ηλικιωμένες βρέθηκαν ακόμη και στο νοσοκομείο, τραυματισμένες, στην προσπάθειά τους να μπουν να σπίτια τους.

«Οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν καν να περπατήσουν στο δρόμο. Η κ. Ελένη έπεσε και χτύπησε. Έμεινε στο νοσοκομείο ένα μήνα. Το ίδιο και άλλη μια γυναίκα», ανέφεραν χαρακτηριστικά. Επιστρατεύοντας ωστόσο από χαλιά μέχρι χαρτόκουτες και παλέτες, προσπαθούν να περάσουν από την πόρτα των σπιτιών και των καταστημάτων τους.

Οι κάτοικοι αναφέρουν πως παραμένουν ξηλωμένες οι γειώσεις των σπιτιών τους και κρέμονται τα καλώδια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η πλατεία που βρίσκεται στην αρχή της Ολύμπου είναι επίσης σκαμμένη. Πρόκειται για ένα τρίγωνο, όπου ανατολικά συνδέεται με Πόρο, νότια με Πατέλες και δυτικά και βόρεια με Χρυσοπηγή. Ουσιαστικά, είναι μπλοκαρισμένη κι ενώ η κίνηση παραμένει μεγάλη.

Το σοβαρότερο όμως, «που... σηκώνει εισαγγελέα», όπως λέει ο κ. Στρατής Μαλλιωτάκης, είναι το γεγονός πως παραμένουν ξηλωμένες οι γειώσεις σπιτιών και καταστημάτων. Τα καλώδια κρέμονται και, αν κάποιος πάθει ηλεκτροπληξία, «τότε ποιος θα φέρει την ευθύνη;», διερωτώνται οι κάτοικοι. Η απογοήτευσή τους είναι μεγάλη, καθώς, πέραν των καθυστερήσεων, οι αρμόδιοι δε μεριμνούν για πάρκινγκ, παρά μόνο για τεράστια πεζοδρόμια, σε μια περιοχή που υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι, αλλά και ΚΑΠΗ, και χρειάζονται μετακινήσεις με οχήματα.

Σκαμμένη απ' άκρη σ' άκρη είναι η πλατεία που βρίσκεται στην αρχή της Ολύμπου.

Παράλληλα, τα έξοδα σε ορισμένα καταστήματα αυξήθηκαν λόγω των έργων, μιας και γίνονται μεταφορτώσεις, όπως μας λένε, σε άλλα σημεία γιατί δεν μπορούν να περάσουν πλέον νταλίκες!

Σοβαρό πρόβλημα αποτελούν παράλληλα οι κατσαρίδες και τα ποντίκια, που αυξήθηκαν δραματικά και που συνεχίζουν να αυξάνονται όσο καθυστερούν να ολοκληρωθούν οι νέες παρεμβάσεις.

Αν και οι κάτοικοι ξεκαθαρίζουν πως θέλουν να γίνονται έργα, ωστόσο τονίζουν ότι θα πρέπει αυτά τα έργα να ξεκινούν και να ολοκληρώνονται σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και όχι να σταματούν.

Με δυσκολία μπαίνουν στα σπίτια τους οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της οδού Ολύμπου, ενώ υπήρξαν περιστατικά με ανθρώπους που έπεσαν και τραυματίστηκαν.

Πάντως, κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τις καθυστερήσεις και προσπάθησαν να φτιάξουν... περιβόλι φυτεύοντας μια πεπονιά!

Οι δηλώσεις των πολιτών

«Καλά τα έργα, αλλά χρειάζεται ένας προγραμματισμός. Δεν μπορούμε να μπούμε στα σπίτια μας. Η περιοχή μας παραμένει παραμελημένη».

Γιάννα Βιλανάκη

«Μήνες έχουμε αυτό το χάλι. Δεν μπορούμε να περπατήσουμε στο δρόμο καθόλου. Θα γκρεμοτσακιστούμε. Ας τελειώσει επιτέλους».

Κατίνα Βιλανάκη

«Έχουν μείνει ακίνητα τα μηχανήματα. Η σκόνη παλεύεται, οι λάσπες όμως; Τι θα γίνει το χειμώνα; Δεν μπορούμε άλλο αυτήν την κατάσταση».

Κώστας Τζιράκης

«Δύο ηλικιωμένες έπεσαν και χτύπησαν λόγω των έργων, που έχουν σταματήσει εδώ και καιρό. Θα πρέπει να συνεχιστούν άμεσα».

Μαρία Δρακωνάκη

«Ούτε να ψωνίσουμε δεν μπορούμε. Έχουμε απογοητευτεί. Αφού βάλανε στη μέση τα έργα, τουλάχιστον ας τα τελειώσουν».

Σεβαστή Χρηστάκη

«Το σοβαρότερο, που σηκώνει εισαγγελέα, είναι ότι έχουν ξηλώσει τις γειώσεις. Τα καλώδια κρέμονται. Πολλαπλασιάστηκαν, στο μεταξύ, οι κατσαρίδες και τα ποντίκια».

Στρατής Μαλλιωτάκης

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια