Ειδήσεις

Συνέλαβαν 26χρονο "ποντικό" ξενοδοχείων στην Ιεράπετρα

Η καταγγελία ενός 56χρονου Γερμανού τουρίστα ότι άγνωστοι μπήκαν στο δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμενε και τον έκλεψαν κινητοποίησε τις Αρχές, οι οποίες δεν άργησαν να φτάσουν σε έναν 26χρονο Ρουμάνο που είχε στην κατοχή του διαρρηκτικά εργαλεία, αλλά και χρήματα και διάφορα αντικείμενα τα οποία είχε αφαιρέσει από τουρίστες, συνολικής αξίας 11.000 ευρώ.

Ο 26χρονος "ποντικός" ξενοδοχείων, που από τις 9 Ιουλίου έως τις 13 Αυγούστου είχε "ρημάξει" δέκα δωμάτια στα οποία διέμεναν τουρίστες, εντοπίστηκε την Παρασκευή από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. να κινείται με αυτοκίνητο σε δρόμο της Ιεράπετρας.

Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, καθώς μέσα στο όχημα βρήκαν τα εργαλεία διάρρηξης, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, αφού μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι στην κατοχή του είχε διάφορα αντικείμενα και χρήματα που είχε αφαιρέσει από δωμάτια ξενοδοχείων.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, καθώς και ειδικού σχεδιασμού, που εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου, για την καταπολέμηση της μικροεγκληματικότητας και για την πρόληψη παραβατικών ενεργειών σε βάρος των επισκεπτών, κατά τους θερινούς μήνες, συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, για κλοπή που διαπράχθηκε  σε ξενοδοχείο στην Ιεράπετρα.

Εξιχνιάστηκαν ακόμη εννέα υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε ξενοδοχεία στην περιοχή της Ιεράπετρας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.07.2015 έως και 13.08.2015.

Ειδικότερα, χθες (21.08.2015) το απόγευμα καταγγέλθηκε από 56χρονο υπήκοο Γερμανίας στο Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας ότι άγνωστο άτομο, κατά το χρόνο που απουσίαζε, αφαίρεσε από δωμάτιο ξενοδοχείου, στο οποίο διέμενε προσωρινά ο 56χρονος, διάφορα αντικείμενα. Από την ενδελεχή προανάκριση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πρόκυψε ότι 26χρονος υπήκοος Ρουμανίας είχε προβεί στη διάπραξη της εν λόγω κλοπής.

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας και του Τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας εντοπίστηκε ο 26χρονος να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στο Ι.Χ.Ε. όχημα και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, προέκυψε ότι ο 26χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 09.07.2015 έως και 13.08.2015 είχε προβεί στη διάπραξη ακόμη εννέα κλοπών, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablet, φωτογραφική μηχανή, κάμερα, κοσμήματα κ.ά.) τα οποία είχε αφαιρέσει ο συλληφθείς από δωμάτια ξενοδοχείων στην περιοχή της Ιεράπετρας.

Η συνολική χρηματική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ανέρχεται στις 11.000 ευρώ.

Επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς των αντικειμένων που είχαν αφαιρεθεί.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του 26χρονου και σε άλλες ομοειδείς πράξεις».

Σχόλια