default-image

"Όχι" και από Γεννηματά στον Μεϊμαράκη

Ελλάδα
"Όχι" και από Γεννηματά στον Μεϊμαράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει για το σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συναντήθηκε το Σάββατο με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με την οποία συνομίλησε επί μία περίπου ώρα.

Ωστόσο, σε δηλώσεις που έκανε η κ. Γεννηματά φεύγοντας από τη Βουλή, είπε ότι δεν προκύπτει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή «με ευθύνη του κ. Τσίπρα» και τόνισε πως «οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να έχει επιπτώσεις για τη χώρα».

Ακόμη εξαπολύοντας επίθεση κατά του απερχόμενου πρωθυπουργού, συμπλήρωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας πάει σε εκλογές προκειμένου ο κόσμος να μην αντιληφθεί τις συνέπειες του Μνημονίου, ενώ χαρακτήρισε επιζήμια για τη χώρα την επιλογή του για προσφυγή στην κάλπη και τον κατηγόρησε για τυχοδιωκτισμό.

«Όλοι εμείς που στηρίξαμε τη χώρα δεν πρέπει να ρίξουμε νερό στο μύλο της αβεβαιότητας και της αδράνειας», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι οι διαδικασίες για εκλογές πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα, καθώς όπως ανέφερε «το Grexit βρίσκεται ακόμα στις αυλές μας».

Επιπροσθέτως τόνισε ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, «γι' αυτό η προσπάθειά μας», όπως είπε, «έχει στόχο να αναδείξουμε τον τρίτο εναλλακτικό πόλο που μπορεί να αποτελέσει την εγγύηση για θετικές λύσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε «ιδιαίτερα αισιόδοξη» σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι «έχει γίνει κατανοητό ότι αδικήθηκε», ενώ προέβλεψε σημαντική επιστροφή στελεχών σε όλη την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μεϊμαράκης, όπως είπε την Παρασκευή σε δημοσιογράφους, θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του ζητήσει να συναντηθούν από κοντά, ενώ στις 6 το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης σε δηλώσεις του είπε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επιδιώξει συνάντηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, όχι όμως και με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο. «Εξαρτάται ποιο θα είναι το τρίτο κατά σειρά κόμμα, αν είναι ο κ. Λαφαζάνης. Πιθανότατα θεσμικά να δει και τον κ. Λαφαζάνη», τόνισε ο κ. Καραγκούνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News