default-image

Στο επίκεντρο τα Ζωνιανά με τη διάσημη Γιορτή Βοσκού-Τυριού

Κρήτη
Στο επίκεντρο τα Ζωνιανά με τη διάσημη Γιορτή Βοσκού-Τυριού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το χωριό Ζωνιανά, στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.

Στις 6 το απόγευμα - και μετά το πέρας του 30ού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Μυλοποταμιτών - ξεκινά η διάσημη Γιορτή Βοσκού και Τυριού που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωνιανών σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ζωνιανών.

Η γιορτή περιλαμβάνει την παρουσίαση και κοπή ενός κεφαλοτυριού βάρους ενός τόνου, το οποίο παρασκεύασαν οι παραγωγοί των Ζωνιανών με βάση τις τοπικές παραδοσιακές συνταγές και μεθόδους.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τοπικές γεύσεις και εδέσματα, μαγειρεμένα από τις γυναίκες του χωριού, το Σωματείο Μαγείρων Κρήτης και τη Σχολή Μαγειρικής KAPPA STUDIES.

Πλούσιο είναι και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. Συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα του Μανώλη Κονταρού, ενώ χορεύουν οι πρωτοχορευτές και οι μαθητές του Παραδοσιακού Συλλόγου "Τ' αόρι" και του Λαογραφικού Ομίλου Ηρακλείου "Παπαδόκωστας".

Την παρουσίαση θα κάνει ο δημοσιογράφος του ομίλου της "ΚΡΗΤΗ ΤV" Στέλιος Μαλτεζάκης.

Την 8η Γιορτή Βοσκού και Τυριού οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών "Ο Σφεντόνης" με όλους τους φορείς του χωριού, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου και του Δήμου Μυλοποτάμου.

30ό Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών

Στις 9:45 το πρωί του Σαββάτου, στο χωριό Ζωνιανά, στο Μυλοπόταμο, ξεκίνησε το 30ό Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών, το οποίο ολοκληρώνει τις εργασίες του νωρίς το απόγευμα.

Τα θέματα του συνεδρίου επιλέχθηκαν από το Δ.Σ. με τη συνεργασία του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζωνιανών και Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιάννη Παρασύρη, με βάση τα φλέγοντα προβλήματα της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου, που η προώθηση και επίλυσή τους ανταποκρίνονται στους στόχους της, οι οποίοι είναι η πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξή της.

Το "παρών" στο συνέδριο δίνουν υπουργοί, Κρητικοί βουλευτές και ευρωβουλευτές, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ο περιφερειάρχης Κρήτης, οι αντιπεριφερειάρχες Ρεθύμνου, οι δήμαρχοι νομού Ρεθύμνου, οι Αρχές του νομού, οι πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου, των πολιτιστικών συλλόγων, των γεωργικών συνεταιρισμών, καθώς και όλοι οι Μυλοποταμίτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News