default-image

Για 4η χρονιά Κοινωνικό Φροντιστήριο από την Ενορία Μπεντεβή

Κρήτη
Για 4η χρονιά Κοινωνικό Φροντιστήριο από την Ενορία Μπεντεβή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Ενορίας του, ο Ιερός Ενοριακός Ναός Γενεσίου της Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου διοργανώνει για τη σχολική χρονιά 2015-2016 τη λειτουργία για τέταρτη συνεχή χρονιά Κοινωνικού Φροντιστηρίου με την ανιδιοτελή διάθεση και προσφορά εκπαιδευτικών.

Παράλληλα θα υπάρξουν και διάφορα άλλα τμήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν εντελώς δωρεάν.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου προσφέρει εντελώς δωρεάν σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα - και όχι μόνο - ενισχυτική διδασκαλία σε όλα σχεδόν τα μαθήματα από Α' Δημοτικού έως και Γ' Λυκείου με την εξ ολοκλήρου εθελοντική προσφορά δασκάλων και καθηγητών όλων των βαθμίδων.

Ιστορικό - Σκοπός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Σε ό,τι αφορά το ιστορικό και το σκοπό του Φροντιστηρίου, όπως μας ενημερώνει ο εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου (και μέσω της ιστοσελίδας www.inpanagiabentevi.gr), «στα μισά του 2012 και στα πλαίσια της ενοριακής ζωής της Ενορίας μας ξεκίνησε μια όμορφη προσπάθεια. Η αγωνία μας και συγχρόνως η ανάγκη λόγο της λεγομένης οικονομικής κρίσης που πλήττει τον τόπο μας για να μη μείνουν τα παιδιά μας, το μέλλον μας, μακριά από τη δυνατότητα να συνεχίσουν το σχολείο, μας έκανε ως ιερείς να ενεργοποιηθούμε ακόμη περισσότερο και με τη χάρη της Παναγίας μας να κάνουμε ένα κάλεσμα.

Έγινε λοιπόν το κάλεσμα, οι πόρτες άνοιξαν και δάσκαλοι και καθηγητές όλων των βαθμίδων, εντελώς εθελοντικά και με πολλή αγάπη, έτρεξαν να βοηθήσουν και έτσι να δημιουργηθεί αυτό που λέμε σήμερα "Κοινωνικό Φροντιστήριο" Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου.

Την πρώτη χρονιά (2012-2013) στο Κοινωνικό Φροντιστήριο απασχολήθηκαν 36 παιδιά, ενώ στο σύνολο μαζί με τις δραστηριότητες 127. Οι εθελοντές δάσκαλοι και καθηγητές στο σύνολό τους μαζί με τις δραστηριότητες για αυτή την περίοδο ήταν 28.

Τη δεύτερη χρονιά (2013-2014) στο Κοινωνικό Φροντιστήριο απασχολήθηκαν 61 παιδιά, ενώ στο σύνολο μαζί με τις δραστηριότητες 180. Οι εθελοντές δάσκαλοι και καθηγητές στο σύνολο τους μαζί με τις δραστηριότητες για αυτή την περίοδο ήταν 39.

Για τη σεζόν 2014-2015, δηλαδή την τρίτη συνεχόμενη χρονιά λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, δέχτηκαν ενισχυτική διδασκαλία επισήμως βάσει των στοιχείων 91 παιδιά, ενώ και με τις νέες δραστηριότητες που είχαμε στο σύνολό τους έφτασαν τον αριθμό 300. Και ο αριθμός αυτός είναι με συντηρητική μέτρηση. Οι εθελοντές δάσκαλοι και καθηγητές στο σύνολό τους μαζί με τις δραστηριότητες για αυτή την περίοδο ήταν 48. Μόνο για το Κοινωνικό Φροντιστήριο οι διδακτικές ώρες που προσφέρθηκαν ανά βδομάδα ήταν περί τις 72, με τον αριθμό να είναι προς τα πάνω και αυτό γιατί αρκετοί, αν όχι όλοι, οι δάσκαλοι και καθηγητές αφιέρωσαν και επιπλέον χρόνο από τον προκαθορισμένο για να βοηθήσουν τα παιδιά μας. Και όλα αυτά, μα όλα, εντελώς δωρεάν.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου προσφέρει εντελώς δωρεάν σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα - και όχι μόνο - ενισχυτική διδασκαλία σε όλα σχεδόν τα μαθήματα από Α' Δημοτικού έως και Γ' Λυκείου με την εξ ολοκλήρου εθελοντική προσφορά δασκάλων και καθηγητών όλων των βαθμίδων, τους οποίους και από καρδιάς ως Ενορία ευχαριστούμε και ευχόμεθα στην Παναγία μας για μακροζωία, προκοπή βίου και πλούσια τα αγαθά του ουρανού και της γης. Τις ευχαριστίες μας εκφράζουμε βέβαια και στους εθελοντές των πολλών και όμορφων δραστηριοτήτων της Ενορίας μας, που και όπως στο Κοινωνικό Φροντιστήριο έτσι και στον τομέα των δραστηριοτήτων όλα προσφέρονται εντελώς δωρεάν».

Αναλυτικά στοιχεία και για το Κοινωνικό Φροντιστήριο αλλά και για τις άλλες δραστηριότητες της Ενορίας μπορείτε να βρείτε και μέσω της ιστοσελίδας www.inpanagiabentevi.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News