default-image

Ασθενοφόρο ακινητοποιήθηκε στη λεωφόρο Δικαιοσύνης

Κρήτη
Ασθενοφόρο ακινητοποιήθηκε στη λεωφόρο Δικαιοσύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε προχθές στο κέντρο του Ηρακλείου, όταν ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε ασθενή, βρέθηκε "παγιδευμένο" ανάμεσα σε δεκάδες αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα για αρκετά λεπτά της ώρας να προχωρά σημειωτόν.

Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, λίγο πριν κλείσουν τα μαγαζιά. Η κίνηση των οχημάτων ήταν πολύ μεγάλη. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης έχει ουσιαστικά μια λωρίδα κυκλοφορίας (αφού αριστερά και δεξιά υπήρχαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και μηχανές), είχε ως αποτέλεσμα, όταν η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ προσέγγισε τη Δικαιοσύνης, να προκληθεί πανικός.

Η σειρήνα του ασθενοφόρου "ούρλιαζε", προκειμένου οι προπορευόμενοι οδηγοί να κάνουν χώρο, πράγμα το οποίο δε γινόταν, καθώς δεν υπήρχε διέξοδος είτε προς τα αριστερά, είτε προς τα δεξιά. Τα πράγματα έκανε πολύ πιο δύσκολα το γεγονός ότι ένα από τα οχήματα που βρισκόταν μπροστά από το ασθενοφόρο ήταν αστικό λεωφορείο!. Έτσι, η οποία δυνατότητα ελιγμού για τους οδηγούς ήταν απλά αδύνατη.

Τα "ουρλιαχτά" της σειρήνας, οι κόρνες των οδηγών και ο αφόρητος συνδυασμός ζέστης και υγρασίας ήταν αρκετά για να προκαλέσουν ένα έντονο αίσθημα δυσφορίας και στους πεζούς, όπως μας μετέφερε η αναγνώστρια της "Νέας Κρήτης", η οποία μας έστειλε τη φωτογραφία που τράβηξε με το κινητό της και δημοσιεύουμε σήμερα.

Το πρόβλημα λύθηκε όταν το λεωφορείο έφτασε στο ύψος του λεγόμενου "σταυρού" και ο οδηγός του μπόρεσε να το κινήσει λίγο προς τα δεξιά. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε αν η καθυστέρηση της διακομιδής του ασθενούς είχε σοβαρές συνέπειες για την υγεία του. Ωστόσο, το εν λόγω περιστατικό καταδεικνύει για ακόμη μια φορά τη σοβαρότητα - και την πολυπλοκότητα - του χρόνιου κυκλοφοριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη του Ηρακλείου.

Νίκος Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News