default-image

Κοινή επίθεση Λαφαζάνη-Κωνσταντοπούλου στην κυβέρνηση

Ελλάδα
Κοινή επίθεση Λαφαζάνη-Κωνσταντοπούλου στην κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, εξαπέλυσε το Σάββατο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποδεχόμενη στη Βουλή τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τον οποίο είχε προγραμματισμένη συνάντηση.

«Δυστυχώς είναι από τις οχληρές παραμέτρους της δρομολογηθείσας διαδικασίας ανάθεσης διερευνητικών εντολών ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε με μία κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή και την πρόεδρό της, και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επίσης να παρασιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας από τη Βουλή» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Ήταν ιδιαιτέρως οχληρό ότι χθες αποκαλύφθηκε πως για όλη τη δρομολογηθείσα διαδικασία είχαν έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή» συνέχισε, υπογραμμίζοντας:

«Έχει ιδιαίτερη σημασία σε τόσο κρίσιμες συνθήκες να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση, το θεσμικό καθήκον όλων να θωρακίσουμε το Σύνταγμα και το πολίτευμα απέναντι στα μνημόνια που αποδεδειγμένα αντιστρατεύονται τη Δημοκρατία, αποδεδειγμένα πολεμούν τη συνταγματική λειτουργία και τη συνταγματική νομιμότητα».

Ο Π. Λαφαζάνης

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επανέλαβε πως «οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» και «έχουν επιβάλει μία μνημονιακή κατοχή της χώρας», καθώς «το μόνο δίκαιο που υπάρχει είναι το δίκαιο του μνημονίου».

«Η Ελλάδα δεν είναι ευρω-αποικία, η Ελλάδα σύμφωνα με τη θέληση του ελληνικού λαού πρέπει να παραμείνει δημοκρατία ενεργή, δημοκρατία με τη λαϊκή συμμετοχή», υπογράμμισε.

«Ενεργή δημοκρατία δεν μπορεί να είναι μνημονιακή δημοκρατία», συμπλήρωσε, ενώ αναφερόμενος στην ονομασία του κόμματος είπε ότι δεν επελέγη τυχαία, αφού «μόνο με λαϊκή ενότητα μπορεί να προχωρήσει μπροστά η χώρα».

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρισε «πάρα πολύ σημαντική» τη συμβολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής και της λειτουργίας της σε αυτή την περίοδο.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη Βουλή προκειμένου να τη συναντήσει, απέφυγε να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν την πρόεδρο της Βουλής να είναι έτοιμη να προσχωρήσει στη Λαϊκή Ενότητα, λέγοντας ότι «δε θα συζητηθούν σήμερα τέτοια θέματα», ενώ είπε πως η συνάντηση πραγματοποιείται προκειμένου να ενημερώσει την πρόεδρο της Βουλής για την ίδρυση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Έχω θεσμική υποχρέωση να ενημερώσω την πρόεδρο της Βουλής κατά τον Κανονισμό και το Σύνταγμα για την ίδρυση μιας καινούριας ΚΟ, της Λαϊκής Ενότητας, για τις προοπτικές και τις απόψεις της, στην κατεύθυνση της συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου για να βγει η χώρα από την κρίση», αρκέστηκε να δηλώσει.

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι είναι σημαντικό να τηρούνται οι θεσμικές διαδικασίες, καθώς, όπως είπε, «η κυβέρνηση και οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν κάνει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής κουρελόχαρτο για να πάνε από το κακό στο χειρότερο την πορεία της χώρας».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας ανέφερε ότι θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή που θα λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς αποτελεί πλέον την τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη και πως θα την εξαντλήσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News