default-image

Πώς λέγεται;

Απόψεις
Πώς λέγεται;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συζήτηση είχε ανάψει για τα καλά στη δροσερή αυλή της περιφερειακής καφετέριας, που τείνει να εξελιχθεί σε παρακλάδι της πάλαι ποτέ θρυλικής "Μικρής Βουλής" της πλατείας των Λιονταριών.

Του Δημήτρη Καρατζάνη

«Πάμε καρφωτοί για εκλογές, δε βλέπετε πως το πράμα μιλάει από μόνο του;», έλεγε ο "Στρατηγός", ο συνταξιούχος στρατιωτικός της παρέας, στη χθεσινή πρωινή... συνεδρία της... ολομέλειας. Μόνο η ημερομηνία μένει να συμπληρωθεί, κι αυτό θα το κάνει σήμερα-αύριο το πολύ, πανηγυρικά μάλιστα, το... γελαστό παιδί, που μια βδομάδα τώρα στύβει το μυαλό του για να κατεβάσει τη πιο φαεινή ιδέα.

«Και συ πού το μυρίστηκες; Ή μήπως ζήτησε τη... συμβουλή σου;», τον ειρωνεύτηκε ο παλιός εκπαιδευτικός, ο "καθηγητής" της παρέας. «Εγώ δεν είχα ποτέ παρτίδες, ούτε με την πρώτη, ούτε με την... τελευταία φορά Αριστερά. Άλλοι που μέχρι χθες χειροκροτούσανε και τώρα σφυράνε αδιάφορα να 'χουν το νου τους στο τηλέφωνο μη και τους καλέσει ξανά ο Τσίπρας», απάντησε εκείνος κοφτά και στο ίδιο δεικτικό ύφος συνέχισε: «Εξ όνυχος τον λέοντα, δεν είχε πει εκείνος ο αρχαίος ποιητής, ο Αλκαίος; Κι επειδή είσαι... βαρυνούσης θα σου πω τρεις ενδείξεις - πες τις όνυχες - που ομολογούν γι' αυτόν που βλέπει, βέβαια, πως ο "λέοντας", οι εκλογές δηλαδή, είναι πια κάπου εδώ κοντά».

«Και ποιες είναι αυτές οι ενδείξεις ή οι όνυχες, όπως λες;», ρώτησε εν χορώ όλη η παρέα. Πρώτη είναι η "θεατρική παράσταση" για τα εγκαίνια του κέντρου φιλοξενίας των μεταναστών στον Ελαιώνα, όπου είδαμε μια ολόκληρη πεντάδα υπουργών, με επικεφαλής την καθ' ύλην αρμόδια κ. Χριστοδουλοπούλου, να προσπαθούν να μας πείσουν πόσο αποτελεσματική και ποιοτική είναι η μεταναστευτική μας πολιτική. Τι αιρ-κοντίσιον, τι χώροι αναψυχής, τι παιδικές αίθουσες, μεγαλεία, πράματα, δηλαδή»...

«Πόσοι μπορούν να στεγαστούν σε αυτό το κέντρο;», ρώτησε ο παλιός ξενοδόχος. «Ας πούμε 600 ή βαριά-βαριά 700.» «Και οι χιλιαριές που ξεμπαρκάρουν κάθε μέρα στα νησιά μας απέναντι από την Τουρκία τι θα γίνονται;». «Ε, αυτοί τα πρωινά θα... λιάζονται και τα βράδια θα απολαμβάνουν την αυγουστιάτικη φεγγαράδα πάνω στα χαρτόνια .Όχι Αμυγδαλέζες και υποβαθμισμένα πράματα».

«Δεύτερη ένδειξη», συνέχισε στον ίδιο τόνο ο στρατηγός, «είναι η απόφαση Σκουρλέτη να κλείσει τις Σκουριές, που δείχνει πολιτική βούληση, αποφασιστικότητα και απόλυτο σεβασμό στην περιβαλλοντική νομοθεσία. Λίγο περίεργο βέβαια αυτό, γιατί, όπως ακούσαμε, η ίδια μέθοδος εξόρυξης που εφαρμόζεται στις Σκουριές εφαρμόζεται και στην Φιλανδία, εκεί όμως δε συναντά κανένα εμπόδιο. Πράγμα που δείχνει πόσο πιο... ευαίσθητοι από τους Φιλανδούς είμαστε εμείς σε θέματα περιβάλλοντος, όταν μάλιστα σε μας η ανεργία πιάνει το 30% και σε κείνους ούτε το 5%».

«Έλα, πες και την τρίτη ένδειξη για να φύγω», είπε ο παλιός ΟΤΕτζής, «γιατί θα κρυώσουν τα γεμιστά της κυρά Φρόσως». «Η τρίτη ένδειξη», είπε ο "Στρατηγός" ύστερα από μικρή παύση, «είναι η χθεσινή ευθεία επίθεση της κ. Γεροβασίλη κατά της Αριστερής Πλατφόρμας και του κ. Λαφαζάνη προσωπικά. Τα μαχαίρια βγήκαν όχι μόνο από τον κόρφο, αλλά και από το θηκάρι τους πια»...

«Έχω μια ερώτηση», διέκοψε ο "δικηγόρος" τον... αυτοαναγορευμένο αναλυτή.  «Όταν μια αστική κυβέρνηση ανατρέπεται από τους δικούς της βουλευτές, αυτό ξέρομε πως λέγεται αποστασία. Όταν όμως η κυβέρνηση είναι αριστερή, πώς θα την πούμε;».

«Περίμενε να ρωτήσω τον... Μπαμπινιώτη και θα σου πω αύριο, ήρθε η απάντηση του "Στρατηγού"».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News