Ειδήσεις

Αποδοκίμασαν τον Πάνο Καμμένο στην Κω πετώντας του αβγά

Πολίτες στην Κω, που είχαν συγκεντρωθεί στο Δημαρχείο από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, αποδοκίμασαν έντονα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος μετέβη στο νησί προκειμένου να εκτιμήσει προσωπικά την κατάσταση με τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Πριν την έλευση του υπουργού οι συγκεντρωθέντες ζητούσαν από το δήμαρχο της Κω να τον κηρύξει persona non grata και να μην τον δεχτεί στο νησί. Μάλιστα, όταν στις 3 το μεσημέρι εμφανίστηκε στο Δημαρχείο μονάδα των ΜΑΤ προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια για την έλευση του κ. Καμμένου, αποδοκίμασαν τις αστυνομικές δυνάμεις.

Όταν εμφανίστηκε ο υπουργός συνοδεία φρουράς, πολίτες τον αποδοκίμασαν έντονα, ενώ κάποιοι εξ αυτών τού πέταξαν αβγά και μπουκάλια με νερό. Επίσης, φώναζαν «προδότη, προδότη» και ζητούσαν να φύγει από το νησί. Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος ανέβηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΑΝ.ΕΛ.

H εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αφορμή τα επεισόδια στην Κω έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψή του στην Κω ήταν μια καλά στημένη προβοκάτσια χρυσαυγιτών σε αγαστή συνεργασία με τοπικά περιθωριακά στοιχεία. Σε καμία περίπτωση δεν απηχούσε τις διαθέσεις των κατοίκων του νησιού.

Άλλωστε, πρώτος ο κ. Καμμένος από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει υπογραμμίσει την ανάγκη εντατικοποίησης των διαδικασιών για την άμεση μετακίνηση των μεταναστών και των προσφύγων από τα νησιά».

Σχόλια