Ειδήσεις

Ερασιτέχνες αστρονόμοι μελετούν τα άστρα από τον Ψηλορείτη

Στο Αστεροσκοπείο στο Σκίνακα στα ψηλά του Ψηλορείτη στο Ρέθυμνο, μία παρέα οι ερασιτέχνες αστρονόμοι της Κρήτης συναντιούνται σήμερα, Παρασκευή 21 Αυγούστου.

Πρόκειται για ένα κάλεσμα από το Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, ώστε όλοι όσοι συμμετέχουν στην παρέα να έχουν την ευκαιρία για κοινή παρατήρηση και ξενάγηση - γνωριμία στους χώρους του Αστεροσκοπείου αλλά και στα ουράνια μονοπάτια της παρατήρησης μέσω των φακών και των τηλεσκοπίων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ξενάγηση θα ξεκινήσει την σήμερα 21 Αυγούστου 2015, στις 19:00 και έως τις 20:30 θα υπάρξει η γνωριμία των χώρων του Αστεροσκοπείου.

Θα ακολουθήσει στις 20:30 έως 23:00 Αστροπαρατήρηση με το τηλεσκόπιο του Σκίνακα και στη συνέχεια και για όση ώρα επιθυμεί ο κάθε επισκέπτης θα γίνει αστροπαρατήρηση με τα ιδιωτικά τηλεσκόπια των ερασιτεχνών αστρονόμων στο χώρο έξω από το Αστεροσκοπείο.

Σύμφωνα με τους συντονιστές της εκδήλωσης, «η εκδήλωση είναι για τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να εγγραφούν στο Σκίνακα, είτε μέσω του site www.sfak.org, για να ενταχθούν στη μεγάλη παρέα του μαγικού κόσμου της Αστρονομίας».

Σχόλια