default-image

Η ταινία 'Django ο τιμωρός" στα Χανιά

Πολιτισμός
Η ταινία 'Django ο τιμωρός" στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΚΗΠΟΣ» στις 25 και 27 Αυγούστου 2015, προβάλλει το αμερικανικό γουέστερν «Django Ο Τιμωρός» σε σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο, στις 20:30.

Υπόθεση ταινίας:

Django: Ο Τιμωρός (Django Unchained) είναι αμερικανικό γουέστερν, παραγωγής 2012 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Κουέντιν Ταραντίνο. Ο τίτλος και η τοποθεσία της ταινίας είναι εμπνευσμένα από το σπαγγέτι γουέστερν Django: Ο Τρομοκράτης του Πάσο-Ντόμπλε (Django, 1966) και τις ανεπίσημες συνέχειες με πρωταγωνιστή τον Φράνκο Νέρο. Πρωταγωνιστούν οι Τζέιμι Φοξ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κρίστοφ Βαλτς, Κέρι Γουάσινγκτον και Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.

Η ταινία διαδραματίζεται στο Νότο δύο χρόνια πριν την έναρξη του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου. Ο Τζάνγκο είναι ένας σκλάβος που ζει στο Νότο, χωριστά από τη σύζυγό του Μπρουμχίλντα. Όταν ο Τζάνγκο βρίσκεται σε έναν πληστειριασμό σκλάβων, ο Δόκτωρ Κινγκ Σουλτζ, ένας κυνηγός επικηρυγμένων, ελευθερώνει τον Τζάνγκο από τους κακούς ιδιοκτήτες του και του δίνει την επιλογή να τον βοηθήσει να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν τους Αδερφούς Μπριτλ, ένα τρίο αδίστακτων δολοφόνων, τους οποίους μόνο ο Τζάνγκο έχει δει. Για αντάλλαγμα, ο Σουλτζ θα ελευθερώσει τον Τζάνγκο από τη σκλαβιά και θα τον βοηθήσει να πάρει τη σύζυγό του πίσω από τον Κάλβιν Κάντι.

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους των Ηνωμένων Πολιτειών στις 25 Δεκεμβρίου 2012. Απέσπασε θετικά σχόλια από τους κριτικούς και έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στη φιλμογραφία του Ταραντίνο. Έλαβε 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσά τους για Καλύτερη Ταινία, κερδίζοντας δύο στις κατηγορίες Πρωτότυπου Σεναρίου και Β' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Κρίστοφ Βαλτς. Βραβεύτηκε επίσης με δύο Χρυσές Σφαίρες και δύο BAFTA Καλύτερου Σεναρίου και Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Βαλτς.

Τζέιμι Φοξ στο ρόλο του Τζάνγκο

Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο ρόλο του Κάλβιν Κάντι

Κρίστοφ Βαλτς στο ρόλο του Δόκτωρ Κινγκ Σουλτζ

Κέρι Γουάσινγκτον στο ρόλο της Μπρουμχίλντα

Σάμιουελ Λ. Τζάκσον στο ρόλο του Στίβεν

Ντένις Κρίστοφερ στο ρόλο του Λεονίντ Μογκί

Γουάλτον Γκόγκινς στο ρόλο του Μπίλι Κρας

Τζέιμς Ρεμάρ στο ρόλο του Άσου Σπεκ

Ντέιβιντ Στιν στο ρόλο του Κυρίου Στόουνσαϊφερ

Ντέινα Μισέλ Γκούριερ στο ρόλο τη Κόρα

Λόρα Καγιουέτ στο ρόλο της Λάρα Λι Κάντι-Φιτζγουίλι

Άτο Έσαντο στο ρόλο του Ντ'Αρτανιάν

Ντον Τζόνσον στο ρόλο του Σπένσερ "Μπιγκ Ντάντι" Μπένετ

Μ. Σ. Γκέινι στο ρόλο του Μπιγκ Τζον Μπριτλ

Φράνκο Νέρο στο ρόλο του ιδιοκτήτη μπαρ

Τζόνα Χιλ στο ρόλο του Κουκουλοφόρου

Είσοδος : 5 €

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News