Ειδήσεις

Μεϊμαράκης: "Γιατί όχι πρωθυπουργός ο... Δραγασάκης;"

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, βγαίνοντας από την Προεδρία της Δημοκρατίας, δήλωσε ότι θα έβλεπε ως λύση το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, ίσως και με πρωθυπουργό τον... Γιάννη Δραγασάκη!

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι σκοπεύει να καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα για να συζητήσουν και ελπίζει ότι μπορούν να βρουν μια λύση για δημιουργία νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Όπως είπε το όνομα του πρωθυπουργού δεν είναι πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία και ανέφερε τον Γιάννη Δραγασάκη ως πιθανού υποψηφίου, του οποίου έπλεξε το εγκώμιο!

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:

«Θα διερευνήσουμε αν μπορεί η παρούσα Βουλή να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε νέα κυβέρνηση. Θα συναντηθώ με την πρόεδρο της Βουλής, θα την παροτρύνω να συναντηθεί και η ίδια με αρχηγούς κομμάτων για να αποφύγουμε όλα τα αρνητικά που θα φέρει η εκλογική διαδικασία.

Οι αρχηγοί των κομμάτων εκπρόσωπούν τους βουλευτές αλλά και οι βουλευτές πρέπει να έχουν άποψη. Αποδεικνύεται ότι ενώ ο κ. Τσίπρας μιλούσε εξ ονόματος 149 βουλευτών, δεν τους εξέφραζε.

προσπαθούμε να βρούμε μια λύση. Δεν είναι πρόταση σε αποστασία. Είναι στοίχημα με τις ευθύνες μας για το μέλλον του τόπου.

Κάλεσα τον πρωθυπουργό να εξηγήσει γιατί δεν πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά παραιτείται. Στις προθέσεις μου να τον καλέσω στο γραφείο μου να τον ρωτήσω τι θα κάνει αν μετά τις εκλογές είναι δεύτερος.

Μίλησα για τον Δραγασάκη γιατί είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι συνεργάσιμος, συνεννοήσιμος, σοβαρός και ξέρει τα οικονομικά. Αν ο κ. Τσίπρας δεν τον εμπιστεύεται, θα τον καλέσω στο γραφείο μου να μου πει.

Η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή από χθες.

Μπορεί να εξαντλήσω το τριήμερο μπορεί και όχι.

Κωνσταντοπούλου ως τρίτη πολιτειακή παράγοντας οφείλει να έχει άποψη και να την πει δημόσια, ειδικά στον αρχηγό της αξιωματικης αντιπολίτευσης, ανεξάρτητα τι μας χωρίζει».

Σχόλια