default-image

Στη Δικαιοσύνη οι ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ

Κρήτη
Στη Δικαιοσύνη οι ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγείται σήμερα (21/8) το μεσημέρι ο διευθυντής Ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), Χρήστος Αναγνώστου, ο οποίος μαζί με το γιο του, Βασίλη, συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού, προ ημερών, την ώρα που έκαναν χαρτογράφηση στο λιμάνι της Ιεράπετρας, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος.

Ο 68χρονος επιστήμονας και ο 28χρονος γιος του - επίσης ερευνητής - αναμένεται να παρουσιαστούν στο Δικαστικό Μέγαρο της Νεάπολης, προκειμένου να δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου. Οι δύο άνδρες βαρύνονται -μεταξύ άλλων- με τις κατηγορίες της αντίστασης, της απείθειας, της εξύβρισης και της απειλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος και ο Βασίλης Αναγνώστου συνελήφθησαν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, καθώς -σύμφωνα με τους ίδιους- οι λιμενικοί δεν πείστηκαν για τους σκοπούς της παρουσίας τους στο λιμάνι της Ιεράπετρας.

Πέρασαν το βράδυ στο κρατητήριο και προχθές το μεσημέρι οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια της Νεάπολης για να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Ζήτησαν, ωστόσο, και πήραν 48ωρη αναβολή, όπως δικαιούνται από το Νόμο και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News