Ειδήσεις

Καμία αλλαγή λόγω εκλογών, λέει και ο Τόμας Βίζερ

Αν και παλιότερα η προσφυγή στις κάλπες σχολιαζόταν αρνητικά από τους δανειστές, αυτή τη φορά φαίνεται ότι τα πράγματα είναι... διαφορετικά.

Μετά από την θετική αντίδραση της Γερμανίδας καγκελαρίου, και ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι όσον αφορά τη βοήθεια στην Ελλάδα μέσω του 3ου πακέτου λόγω των πρόωρων εκλογών που κύρηξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του Euroworking Group πήρε θέση λίγο μετά την παραίτηση του Ελληνα πρωθυπουργού δηλώνοντας στο πρακτορείο Reuters πως δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση στο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα λόγω των εκλογών.

Λίγο αργότερα μάλιστα με δηλωσεις του στον αυστριακό Τύπο αναφέρθηκε εκτός από τις εκλογές και στο θέμα του χρέους. «Ηταν πραγματικά ένα αναμενόμενο βήμα και για πολλούς ένα επιθυμητό βήμα για να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη δομή στην ελληνική κυβέρνηση. Τον Οκτώβριο θα έχουμε μια συνάντηση για την πιθανή μείωση του χρέους και ελπίζουμε γαι την καλύτερη πρόοδο στο πρόγραμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλια