Ειδήσεις

Ξεκίνησαν τα "Boudalia 2015" στις Μαργαρίτες Ρεθύμνου

Με μια λαμπρή πρεμιέρα ξεκίνησαν την Τετάρτη 19 Αυγούστου οι παραστάσεις της Δημιουργικής Ομάδας Μαργαριτών, που παρουσιάζει τα "Boudalia 2015"!

Το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του χωριού φιλοξενεί έως την προσεχή Δευτέρα 24 Αυγούστου μια φαντασμαγορική παράσταση με έξυπνο χιούμορ, στοχευμένη σάτιρα, ωραία σκηνικά και κοστούμια, μουσική, χορό και κυρίως κέφι, δηλαδή όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν τη μοναδικότητα των έργων που παρουσιάζουν τα "Boudalia".

Η ιστορία, η οποία όπως πάντα γράφτηκε από την ίδια την ομάδα, εξελίσσεται σε ένα χωριό που δημιουργήθηκε -σύμφωνα με την παράδοση- από τον Ίκαρο, που πετώντας «αφόδευσε κατ' εκλογήν» στο συγκεκριμένο τόπο και έτσι το αποκάλεσαν «Βουτσέ». Το χωριό αυτό αποτελεί πεδίο δράσης του ραδιούργου δημάρχου αλλά και των συνηθισμένων στην καλοπέραση και στην αλληλοεξαπάτηση κατοίκων του.

Ένας ξένος καταφτάνει για να συνεργαστεί σε μια ακόμη παράνομη δραστηριότητα του Δήμου της Βουτσές: Μια επιδοτούμενη θεατρική παράσταση. Όμως παράλληλα ανακοινώνονται στους κατοίκους του χωριού σκληρά μέτρα λιτότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες του Δήμου.

Η παλιά νοοτροπία των συγχωριανών συγκρούεται με την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που πλήττει τη ζωή τους.

Ο μυστηριώδης ξένος σκηνοθέτης ζει τα γεγονότα και επαναστατεί με τους κατοίκους εναντίον των μέτρων λιτότητας. Πού και πώς θα τελειώσει η επανάστασή τους; Πόσο έτοιμοι είναι για την ανατροπή;

Τα Boudalia λύνουν ακόμη ένα αίνιγμα επί σκηνής και το κοινό απολαμβάνει μια ξεχωριστή εμπειρία όπως κάθε χρόνο!

Οι παραστάσεις ξεκινούν κάθε βράδυ στις 9:30, ενώ το θέατρο ανοίγει μία ώρα νωρίτερα για το κοινό!

Σχόλια