Ειδήσεις

Συναρπαστικές προϊστορίες για παιδιά στο ΜΦΙΚ

Πιστό στο ραντεβού του με τους μικρούς του φίλους, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης διοργάνωσε επί οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες και για το φετινό καλοκαίρι, με μεγάλη επιτυχία, δύο εβδομαδιαία θεματικά προγράμματα με τίτλους "Το κλίμα αλλάζει... Ζώα και φυτά εκπέμπουν σήμα κινδύνου!" και "Συναρπαστικές Προϊστορίες".

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜΦΙΚ-Πανεπιστήμιο Κρήτης, «συνεχίζουμε με ακόμη μία εβδομάδα από 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2015, με θέμα "Συναρπαστικές Προϊστορίες". Το πρόγραμμα υλοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 έως 15:00 (με δυνατότητα προσέλευσης από τις 8:30 για δημιουργική απασχόληση).

Το παραπάνω πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά A' έως και Δ' τάξης Δημοτικού. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά θα εξερευνήσουν μέσα στο ΜΦΙΚ διάφορα προϊστορικά ζώα όπως νάνους ιπποπόταμους, ελέφαντες και ελάφια που έζησαν στην Κρήτη περίπου 800.000 με 20.000 χρόνια πριν από σήμερα. Θα γνωρίσουν το γιγάντιο Δεινοθήριο που επίσης έζησε στην Κρήτη πριν από περίπου 8.500.000 χρόνια, αλλά και δεινόσαυρους όπως τον Αργεντινόσαυρο, τον Ηωράπτορα, το Στεγόσαυρο και το διάσημο T-rex, που έζησαν σε άλλες εποχές και σε διαφορετικές περιοχές της Γης. Τα πλάσματα αυτά θα ζωντανέψουν στη φαντασία μας, θα μας μαγέψουν με τις συναρπαστικές προϊστορίες τους και θα γίνουν οι πρωταγωνιστές της εξερεύνησής μας.

Κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου εκπαιδευτικού προγράμματος, τα παιδιά θα γίνουν μικροί επιστήμονες ακολουθώντας τη μεθοδολογία της διερευνητικής μάθησης. Μέσα από την παρατήρηση, την εξερεύνηση, τη συζήτηση, την έρευνα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το παιχνίδι, τις κατασκευές και τις διαδραστικές εφαρμογές, θα συλλέξουν πληροφορίες, θα παρατηρήσουν και θα ανακαλύψουν μόνα τους τη γνώση.

Η ολιγομελής ομάδα των παιδιών εμψυχώνεται από τους έμπειρους μουσειοπαιδαγωγούς του ΜΦΙΚ σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονές του. Καθημερινά, όλη η ομάδα θα κάνει πικ-νικ στο βοτανικό κήπο, συντροφιά με τους δεινόσαυρους. Το καθημερινό κολατσιό των παιδιών, τα υλικά των κατασκευών, ο φάκελος με τα φυλλάδια δραστηριοτήτων, τα αναμνηστικά μπλουζάκια και η αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας προσφέρονται από το ΜΦΙΚ χωρίς επιπλέον χρέωση. Την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, πραγματοποιείται παρουσίαση των δραστηριοτήτων των παιδιών στους γονείς και στους φίλους τους.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στα τηλέφωνα 2810-282740 και 2810-393630 από Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 έως 21:00 και σαββατοκύριακο από 10:00 έως 20:00.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους γονείς να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή. Στις κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Επίσης θα ισχύσουν μειωμένες τιμές σε ειδικές ομάδες».

Σχόλια