default-image

Ξεκινάει ακτινοβολίες για τον καρκίνο στον εγκέφαλο ο Τζίμι Κάρτερ

Κόσμος
Ξεκινάει ακτινοβολίες για τον καρκίνο στον εγκέφαλο ο Τζίμι Κάρτερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 90χρονος σήμερα πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, 90 ετών, που αποκάλυψε πριν από μία εβδομάδα ότι πάσχει από καρκίνο, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα υποβληθεί σε ακτινοβολίες για να αντιμετωπιστούν οι καρκινικοί όγκοι που εντοπίστηκαν στον εγκέφαλό του.

«Θα κάνω τις πρώτες ακτινοβολίες για τα μελανώματα στον εγκέφαλό μου», είπε ο αρχιτέκτονας των ειρηνευτικών συμφωνιών του Καμπ Ντέιβιντ που έχει τιμηθεί και με το Νόμπελ Ειρήνης.

«Είναι πιθανόν να εμφανιστούν (όγκοι) σε άλλα σημεία του σώματός μου» συνέχισε ο 39ος πρόεδρος (1977-1981), σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την έδρα του ιδρύματός του, στην Ατλάντα.

Όταν ρωτήθηκε για το πόσο τον έχει επηρεάσει ο καρκίνος, ο πρώην πρόεδρος απάντησε: «Είμαι βαθιά πιστός και αιφνιδιάστηκα ευχάριστα όταν διαπίστωσα ότι ούτε βούλιαξα στην απελπισία, ούτε θύμωσα».

Καθ' όλη τη διάρκεια της συνέντευξης ο Κάρτερ ήταν χαλαρός και αστειευόταν με τους δημοσιογράφους.

«Θα προσπαθήσω όσο αυτό είναι δυνατόν να συνεχίσω να διδάσκω στο πανεπιστήμιο του Έμορι (στην Ατλάντα) και να συμμετέχω σε ορισμένες εκδηλώσεις» (του Κέντρου Κάρτερ), συνέχισε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι δραστηριότητές του θα εξαρτηθούν από το πρόγραμμα της θεραπείας που θα του ορίσουν οι γιατροί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News