Ειδήσεις

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Μανώλη Παγωμένο

Λόγια συγκίνησης προκάλεσε ένα υπέροχο κείμενο από μια αγαπητή οικογενειακή φίλη του Μανώλη Παγωμένου - που έφυγε πριν από τέσσερα χρόνια από τη ζωή - στο διαδίκτυο.

«Ένιωσα την υποχρέωση να γράψω αυτά τα λίγα για ένα πολύ αγαπητό οικογενειακό μου φίλο, σαν αδερφό, για τον Μανώλη Παγωμένο», γράφει στο κείμενό της η φίλη του αείμνηστου αντιδημάρχου Ηρακλείου Κατερίνα Σέντα και συνεχίζει: «Το Μανωλιό το δικό μας. Που έφυγε τόσο άδικα…

Πριν τέσσερα χρόνια (19-8-2011) έχασε τη μάχη από την επάρατη νόσο. Ο θάνατος του Μανώλη Παγωμένου, του ανθρώπου που είχε μόνο φίλους, προκάλεσε συγκίνηση σε ολόκληρο το Ηράκλειο.

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσο κόσμο είχε βοηθήσει σε δύσκολες στιγμές. Μόνο οι πολύ φίλοι του, αφού ο ίδιος ποτέ δε μιλούσε γι' αυτά και ούτε ζητούσε ανταλλάγματα. Αυτό ίσως ήταν και το βασικό χαρακτηριστικό του, ότι ήταν το "παιδί του λαού" που ποτέ δεν μεταλλάχθηκε από τη σκληρότητα της εξουσίας, αλλά αντίθετα διατήρησε την ανθρωπιά του, τη σεμνότητά του, τη φυσική του ευγένεια, το ήθος του, τις αρχές του, την καλοσύνη του μέχρι το τέλος της ζωής του.

Τα σπάνια αυτά χαρακτηριστικά, που δύσκολα συναντά κανείς σε ανθρώπους που για χρόνια βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας, εκτιμούσε βαθιά ο κόσμος, που τον κατέτασσε πάντα πρωταθλητή σε ψήφους και μάλιστα με διαφορά μεγάλη σε σχέση με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του.

Ο Μανόλης Παγωμένος ήταν ένας από τους παλαιότερους δημοτικούς συμβούλους, που εκλεγόταν ανελλιπώς από το 1986 στο Δήμο Ηρακλείου, πρώτα με την παράταξη του Μανώλη Καρέλλη, στη συνέχεια με τον Κώστα Κληρονόμο, μετά με τον Κώστα Ασλάνη και με τον Γιάννη Κουράκη.

Μέσα από την πολύχρονη αυτή διαδρομή, ο Μ. Παγωμένος τοποθετήθηκε σε κορυφαίες θέσεις και διατέλεσε αντιδήμαρχος σε πολλά πόστα, πρόεδρος οργανισμών και φορέων, πετυχαίνοντας πάντα να είναι αποτελεσματικός και παραγωγικός, προσφέροντας στην κοινωνία. Η ευγένεια και η φιλοτιμία του, η ευθύτητα του χαρακτήρα του και η εργατικότητα που τον διέκρινε υπήρξαν αρετές που έδιδαν πάντοτε στη συνεργασία την ποιότητα μιας αληθινής φιλίας.

Αγαπήθηκε και τιμήθηκε από τους συμπολίτες μας και σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν πάντοτε πρώτος δημοτικός σύμβουλος. Ως αντιδήμαρχος με διάφορες αρμοδιότητες εργάστηκε πάντοτε παραγωγικά και αποτελεσματικά.

Από τη θέση του δημοτικού συμβούλου πρόσφερε τις παρακάτω υπηρεσίες:

-Πρόεδρος των ΚΑΠΗ Ηρακλείου επί σειρά ετών

-Πρόεδρος Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου

-Πρόεδρος στον Παιδικό Σταθμό Πατελών και στις Σχολικές Επιτροπές Πατελών

-Διετέλεσε πρόεδρος στη ΔΕΠΤΑΗ

Από τη θέση του αντιδημάρχου προσέφερε τις υπηρεσίες του στους παρακάτω τομείς:

-Δημοτικά Κοιμητήρια

-Άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ), Κέντρο Συμβουλευτικής Αγωγής Νέων (ΚΕΣΑΝ)

-Αθλητισμός και Νεολαία

-Κοινωνική Πολιτική

-Δημοτική Αστυνομία.

Αγαπημένε μας Μανώλη, η απουσία σου μας άφησε μεγάλο κενό. Πάντα σε θυμόμαστε!

Με αγάπη, η καλή σου φίλη που θα σε θυμάται πάντα

Κατερίνα Σέντα».

Σχόλια