default-image

"Ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο" προανήγγειλε ο Στρατούλης

Ελλάδα
"Ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο" προανήγγειλε ο Στρατούλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δημιουργία νέου κόμματος που θα εκφράζει το 62% του «όχι» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου προανήγγειλε ο Δημήτρης Στρατούλης λίγο πριν την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών.

«Είναι σαφές ότι οι δυνάμεις του περήφανου και πλειοψηφικού "όχι" του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου θα εκφραστούν σε ένα ενιαίο αντιμνημονιακό πατριωτικό μέτωπο, με πολιτική ανάπτυξης και οικονομικής αναγέννησης της χώρας», δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής ο κ. Στρατούλης.

Στο νέο πολιτικό σχηματισμό θα συμμετέχουν «ευρύτερες πατριωτικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις προκειμένου να βρουν τρόπο να οι δυνάμεις του "όχι" να εκφραστούν στις εκλογές», όπως είπε.

«Η εικόνα που έχουμε είναι πως σε μεγάλα τμήματα της αριστεράς αλλά και του λαού υπάρχει η πεποίθηση πως το "όχι" δεν έχει ηττηθεί. Οι δυνάμεις του "όχι" πολιτικά και κοινωνικά θα νικήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ, σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσο στο νέο πολιτικό σχηματισμό θα συμμετέχει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο κ. Στρατούλης απάντησε, σύμφωνα με το in.gr, πως αναμένει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για προκήρυξη εκλογών.

Συγκεκριμένα με εμφανή διάθεση χιούμορ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάν(ν)η τον βαφτίσαμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News